«La Passio Fructuosi i el culte martirial a l’època antiga»

Representació del martiri de Sant Fructuós a l'amfiteatre de Tarragona (@ Associació Cultural Sant Fructuós)
Fecha:17/01/2020
Hora: 18 H
Museu Bíblic Tarraconsense
Tarragona (carrer de les Coques, 1)
Organiza: Amics de la Catedral

L’investigador adscrit a l’ICAC Andreu Muñoz farà una conferència sobre els orígens del culte martirial cristià centrat en el cas dels màrtirs de Tarragona, Fructuós, Auguri i Eulogi. A la seu del Museu Bíblic Tarraconense.

«La Passio Fructuosi i el culte martirial a l’època antiga»

El cristianisme, en el seus orígens, va patir l’acció repressiva de l’Estat romà en forma de persecució violenta. Les relíquies i tombes dels màrtirs propiciaren espais de veneració, santuaris i basíliques que foren focus d’atracció espiritual per a milers de peregrins. La conferència impartida pel Dr. Andreu Muñoz ens transporta al context teològic i històric dels orígens del culte martirial cristià centrat en el cas dels màrtirs de Tarragona, Fructuós, Auguri i Eulogi.

Representació del martiri de  Sant Fructuós, a l'amfiteatre de Tarragona (@ Amics de la Catedral)
Representació de l’enterrament dels màrtirs, a l’amfiteatre de Tarragona (@ Associació Cultural Sant Fructuós)

 


El Dr. Andreu Muñoz Melgar és llicenciat en Geografia i Història amb l’especialitat de Prehistòria, Història Antiga per la UB, Màster Universitari en Arqueologia Clàssica per la URV i per la UAB, doctor en Arqueologia Clàssica per la URV amb la tesi Sant Fructuós de Tarragona. Aspectes històrics i arqueològics del seu culte, des de l’antiguitat a l’actualitat.

És Director del Museu Bíblic Tarraconense, professor de l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós de Tarragona i investigador adscrit de l’ICAC. Ha estat codirector de diverses excavacions arqueològiques en el recinte de culte imperial de Tàrraco i de les intervencions arqueològiques en la basílica de l’amfiteatre de Tarragona. Recentment ha format part del comitè científic de l’exposició Tempo Divino. Il sarcofagi di Bethesda e l’avvento del Salvatore nel Mediterraneo Antico que el passat 6 de desembre es va inaugurar als Museus Vaticans de Roma.