Tarraco christiana ciuitas

Aquest volum és el resultat de les classes del «Curs d’Història i Arqueologia Cristiana de Tàrraco: Tarraco christiana ciuitas», dut a terme a finals de l’any 2010, i fruit de la col·laboració entre l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós i el Museu Bíblic Tarraconense.

L’obra aporta diverses visions i continguts sobre la transformació ideològica i material de la ciutat tardoantiga. És un recull actualitzat que detalla l’evolució historiogràfica de l’arqueologia cristiana, inclou les últimes novetats i exposa els objectius futurs de la recerca. Ofereix una visió global de la cristianització i la seva incidència en l’esdevenir de la ciutat de Tàrraco en el context de l’Imperi romà occidental. És una reflexió interdisciplinar que afronta la complexitat històrica dels processos que causaren la fi del món clàssic tot preludiant l’etapa medieval.

Conté articles de Géza Alföldy, Jaume Massó, Diana Gorostidi, Josep Amengual, Meritxell Pérez, Rafael Serra, Josep M. Macias, Jordi López Vilar, Josep M. Puche, Cristina Godoy, Judit Ciurana, Montserrat Claveria, Isabel Rodà, Manel Feijoó, Imma Teixell, Antoni Pladevall i Andreu Muñoz.

Per a més informació, llegiu l’entrevista als editors del volum: “Part de la cultura clàssica també és cultura cristiana”