Las cupae hispanas. Origen, difusión, uso, tipología

El llibre recull les aportacions del I Col·loqui d’Arqueologia i Història Antiga de Los Bañales, que va tenir lloc l’abril del 2010 a Uncastillo (Saragossa) amb la col.laboració de la UNED de Tudela. Se centra en les cupae, un singular tipus d’enterrament romà i aplega més de quinze articles signats per experts epigrafistes, arqueòlegs i historiadors de més de vint centres de recerca diferents, espanyols i estrangers.

El volum inclou estudis monogràfics sobre tots i cadascun dels àmbits geogràfics peninsulars en què es testifica la presència d’aquest singular tipus de sepulcres d’incineració. Els beneficis de la venda del llibre aniran destinats a la concessió de beques a estudiants universitaris per a futures campanyes d’excavació a la ciutat romana de Los Bañales.

El llibre, el primer de la sèrie Monografías Los Bañales, ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Fundación ACS, la Facultat de Geografia i Història de la UNED, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i el Grupo HIBERVS de la Universitat de Saragossa.