Marta Nicolás Muelas

Investigadora adscrita predoctoral (R1), Àrea de recerca.
Membre, Equip de recerca: Arqueologia de la Mediterrània oriental grecoromana.
Camps d'expertesa: Iconografia, Arqueologia grega, Fonts textuals.
Codi ORCID: 0000-0001-9705-8273
mnicolas@icac.cat
Breu currículum

Màster Oficial Interuniversitari d’Arqueologia Clàssica per la Universitat Rovira i Virgili, Institut Català d’Arqueologia Clàssica i Universitat Autònoma de Barcelona en 2016. Va ser becària d’Iniciació a la Recerca (BIR) de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (2015-2016) desenvolupant el seu Treball de Fi de Màster sobre l’anàlisi d’una col·lecció inèdita d’exvots de bronze ibèrics, dirigit pel catedràtic Joaquín Ruiz de Arbulo (URV-ICAC).

Va ser becària del Servei d’Arqueologia i Paleontologia de Tarragona del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (2015-2016). Des de 2016, exerceix professionalment com a tècnica arqueòloga d’intervencions preventives a l’àrea de Tarragona.

Llicenciada en Història per la Universitat de Múrcia en 2014. Va obtenir l’intensificació en Prehistòria, Arqueologia i Mon Antic. Va ser alumna interna del Departamento de Prehistoria, Arqueología, Historia Antigua, Historia Medieval y Ciencias y Técnicas Historiográficas de la Universidad de Murcia (2010-2012).

Desenvolupa la seva tesi doctoral basada en l’anàlisi iconogràfic, amb caràcter interdisciplinari, de nombrosos elements materials en els quals es projecten les pràctiques del cor (chorós) com a element definidor d’espais públics en la Grècia continental, titulada La iconografía de la perfomance coral en los espacios públicos de las poleis griegas en época arcaica y clásica, dirigida pel Prof.Ph.D. Jesús Carruesco (URV-ICAC), dintre del projecte I+D Mecanismos de representación del pasado y dinámicas de la performance en la Grecia Antigua (FFI2015-68548-P).

Així també, va ser becària de col·laboració de l’Equip de Treball sobre la Mediterrània Oriental grecoromana (2017-2018) on va dur a terme tasques pròpies de la investigació predoctoral.

Actualment, duu a terme el seu projecte d’investigació en el marc de contractació del Personal Investigador Novell (FI-AGAUR 2019)