Michele Matteazzi

Investigador adscrit postdoctoral (R2), Àrea de recerca.
Membre, Equip de recerca: Arqueologia del paisatge (GIAP).
Camps d'expertesa: Arqueologia del paisatge, GIS, Arqueomorfologia.
Codi ORCID: 0000-0003-3552-2266
mmatteazzi@icac.cat
Breu currículum

Llicenciat en Arqueologia per la Università degli Studi di Padova (Itàlia; 2005), en 2007 ha obtingut el Màster en Arqueologia Clàssica a la mateixa Universitat amb una tesi titulada”Tecnica stradale romana. Octava Regio”. Des de 2013 és Doctor en Arqueologia, títol obtingut amb un treball d’investigació realitzat en cotutela entre la Università di Padova (director prof. Guido Rosada) i la Universitat Rovira i Virgili (director Dr. Josep Maria Palet Martínez) i titulat “Dinamiche insediative e organizzazione territoriale a sud di Padova in età romana”.

Membre del Grup d’Investigació en Arqueologia del Paisatge (GIAP– ICAC), la seva principal línia d’investigació inclou l’Arqueologia del Paisatge i l’Arqueologia romana, amb especial referència a l’estudi del poblament i del territori de la Cisalpina (actual nord d’Itàlia) durant el període romà (segles III/II aC-V/VI dC). La seva activitat inclou la gestió de Sistemes d’Informació Geogràfica (SIG), la creació i gestió de bases de dades, la coordinació de prospeccions i excavacions arqueològiques (a nivell de disseny i gestió de documentaciò gràfica i cartogràfica), la catalogació i l’estudi de material ceràmic i numismàtic de època romana.

Des de 2013 treballa com a arqueòleg per diverses institucions italianes, com el Museu Arqueològic Nacional de Parma (2015-2016) i les Soprintendenze de Lombardia (2016-2017), Piemonte (2017) i Veneto (2013-14, 2017).