Marta Flórez Santasusanna

Investigadora adscrita postdoctoral (R2), Àrea de recerca.
Membre, Equip de recerca: Arqueologia del paisatge (GIAP).
Camps d'expertesa: Arqueologia del paisatge, Arqueologia d'espais altimontans, GIS, Arqueomorfologia.
Codi ORCID: 0000-0002-7352-9322
mflorez@icac.cat
Breu currículum

Llicenciada en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (2005). Premi Extraordinari de la Titulació d’Història 2004-2005 per aquesta universitat. Doctora per la UAB amb la tesi Dinàmica dels assentaments i estructuració del territori a la Laietània interior. Estudi del Vallès Oriental de l’època ibèrica a l’alta Edat Mitjana , que va obtenir la qualificació d’excel·lent Cum Laude i la menció europea en el doctorat. Premi extraordinari de Doctorat 2011, atorgat per la UAB.

El seu àmbit de recerca és l’Arqueologia del Paisatge; és arqueomorfòloga i s’ha especialitzat en temes de poblament, hàbitat i ocupació del sòl, estructuració del territori (xarxa viària i parcel·lari) i prospecció. En la seva recerca, ha destacat l’ús, la integració i la gestió de bases de dades temàtiques en entorn GIS. Així mateix,  té una dilatada experiència en prospecció i sondejos d’alta muntanya: en projectes internacionals als Alps francesos (2003-2004, director Philippe Leveau, Universitat d’ Aix en Provence) i des del 2005 en els projectes que l’equip de paisatge de l’ICAC té a la Vall del Madriu (Andorra) i a la Serra del Cadí (Alt Urgell). Ha treballat a l’Associació Numismàtica Espanyola col·laborant en tasques d’edició i com a secretària de redacció de la seva revista, Gaceta Numismática.

Ha estat investigadora postdoctoral al Centre d’Histoire “Espaces et Cultures” (CHEC) de la Maison des Sciences de l’Homme (MSH), Université Blaise Pascal de Clermont-Ferrand (França), on ha desenvolupat estudis sobre agropastoralisme i paisatges culturals de muntanya al nordest de la regió del Cantal (Massís Central, Auvergne).