Esther Rodrigo Requena (UAB-ICAC)

Investigadora (R3), Àrea de recerca.
Membre, Equip de recerca: Poblament i territori en època romana.
Camps d'expertesa: Arqueologia de la ciutat antiga, Arqueologia del paisatge, Arqueologia d'espais rurals.
Codi ORCID: 0000-0003-4771-1216
erodrigo@icac.cat
Tel. +34 977 249 133 (ext. 232)
Breu currículum

Llicenciada per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1995, es va doctorar l’any 2005 amb una tesi titul·lada “L’Evolució del poblament i l’organització de l’ager de Iesso de l’època ibèrica a l’Antiguitat Tardana. Estudi de l’ocupació i estructuració” dirigida pel doctor i catedràtic d’Arqueologia de la UAB Josep Guitart i Duran i guardonada amb el Premi Extraordinari de Doctorat.

Especialitzada en estudis de territori i en l’època romana,  ha participat en nombrosos projectes dels que destaquen les excavacions al poblat ibèric de Mas Castellar de Pontós (Alt Empordà) de la ciutat de Iesso (Guissona, Segarra), el projecte d’excavació i recerca al Serrat dels Tres Hereus, i des del 2004 participa en el projecte de recerca del jaciment de Can Tacó, en que dirigeix les intervencions arqueològiques i que incideix especialment en la primera implantació romana al territori entre els segles II i I aC.

En l’actualitat segueix al capdavant de les excavacions i de la coordinació científica de Can Tacó i així mateix és responsable, conjuntament amb la doctora Núria Romaní del sector de la Muralla a la ciutat romana de Iesso (Guissona)

El 2012  conjuntament amb els investigadors de la UAB, doctors Joaquim Pera, César Carreras i el doctor Josep Guitart s’ha iniciat un nou projecte arqueològic a la Segarra que té per objecte continuar la recerca sobre la romanització de la Catalunya Central i la primera ocupació militar romana a partir del segle II aC. Dins aquest projecte s’ha iniciat el projecte d’excavació del jaciment de Puig Castellar de les Guixeres (Biosca) en el que s’han realitzat un total de cuatre campanyes durant el mes de juliol des de l’any 2012.

En l’actualitat combina la recerca arqueològica amb la tasca docent que desenvolupa a l’àrea d’Arqueologia del Departament de Ciències de l’Antiguitat com a professora associada