David Camuña Pardo

Investigador adscrit predoctoral (R1), Àrea de recerca.
Membre, Equip de recerca: Arqueologia Protohistòrica.
Camps d'expertesa: Protohistòria, Món ibèric a Catalunya, Producció i comerç a l'antiguitat.
Codi ORCID: 0000-0002-4319-1543
dcamuna@icac.cat
Breu currículum

Des de l’any 2015, David Camuña Pardo és Investigador Predoctoral Adscrit a l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, dins de l’Equip de recerca d’Arqueologia Protohistòrica, amb el que col·labora en diversos projectes d’investigació. Aquest mateix any és acceptada la seva incorporació a l’SGR (grup de recerca consolidat) de l’ICAC.

L’any 2012 va obtenir el Grau d’Història, amb menció en Prehistòria, Arqueologia i Història fins al Primer Mil·lenni, a la Universitat Rovira i Virgili. Durant aquests anys va començar a interessar-se per l’arqueologia, participant en diversos projectes d’investigació finançats per la Generalitat de Catalunya i pel Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO) i dirigits i/o codirigits per investigadors de la Universitat Rovira i Virgili i de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica.

Entre els anys 2012 i 2014 va cursar el Màster Oficial Interuniversitari en Arqueologia Clàssica, impartit per l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat Autònoma de Barcelona, període durant el qual va començar a col·laborar amb l’Equip de recerca d’Arqueologia Protohistòrica de l’ICAC, gràcies a l’obtenció d’una beca per a la formació avançada en el camp de l’arqueologia clàssica, concedida pel propi Institut. El seu Treball de Final de Màster va ser un estudi sobre la funcionalitat i simbologia dels càlats ibèrics a la Cessetània entre els segles III i I aC, del qual s’han derivat diverses publicacions, així com participacions en congressos i seminaris.

Actualment, alhora que col·labora en els diferents projectes de l’Equip de recerca d’Arqueologia Protohistòrica de l’ICAC, està començant a preparar la seva tesi doctoral, que tractarà les relacions comercials entre la Catalunya dels segles III aC a I dC i la resta de la Mediterrània occidental.