Ada Lasheras González

Investigadora adscrita postdoctoral (R2), Àrea de recerca.
Membre, Equip de recerca: Arqueologia Cristiana i de l’Antiguitat Tardana.
Camps d'expertesa: Antiguitat tardana, Arqueologia d'espais litorals.
Codi ORCID: 0000-0002-5952-236X
alasheras@icac.cat
977 249133 ext. 201
Breu currículum

Graduada en Història (2012) per la Universitat Rovira i Virgili i màster en Arqueologia Clàssica (2014) per l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat Autònoma de Barcelona, en el qual va obtenir el Premi Extraordinari de Final d’Estudis de la Universitat Rovira i Virgili (2015). Des del setembre de 2018 és doctora en Arqueologia Clàssica per la Universitat Rovira i Virgili, amb la tesi “El suburbi portuari de Tarraco a l’Antiguitat tardana (segles III-VIII)”, dirigida pels drs. Josep Anton Remolà (MNAT-URV-ICAC) i Joaquín Ruiz de Arbulo (URV-ICAC). Aquesta tesi es va desenvolupar a l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica gràcies a l’obtenció de l’ajut predoctoral FI-DGR 2015-2017 de la Generalitat de Catalunya i va ser valorada amb la màxima nota, excel·lent cum laude.

La seva recerca està centrada principalment en ciutats i ports tardoantics, amb especial interès per l’urbanisme i l’arquitectura entre els segles III i VIII dC. En aquest sentit, ha participat a múltiples congressos, seminaris i reunions de caràcter científic, els quals han tingunt com a resultat diverses publicacions de projecció internacional. Juntament amb això, també ha dedicat parte de la seva recerca a la història social i de les dones, línia per la que compta amb un diversos estudis.

Així mateix, ha realitzat diverses estades a centres de recerca i universitats europees, que han contribuït a la internacionalització de la seva carrera investigadora. Destaquen especialment la seva col·laboració amb el Institut für Vor- und Frühgeschichte de la Johannes Gutenberg Universität Mainz l’any 2011 i la seva estada predoctoral a la Università di Bologna l’any 2017.