L’ICAC va constituir el Comitè d’igualtat l’any 2017, amb l’objectiu general de vetllar per la igualtat de gènere real i efectiva en tots els àmbits de l’Institut.

La missió del Comitè és prevenir i compensar tot desequilibri, biaix o conflicte de gènere que es detecti en qualsevol estructura, procés de selecció o promoció del personal, així com en el conjunt d’activitats organitzades o participades per la institució.

Equip: Jesús CarruescoLydia Gil i Maura Lerga (des de novembre de 2018)

Pla d’acció per a la igualtat de gènere. En aquest document podeu consultar les mesures previstes pel Comitè d’igualtat i les dades de diagnosi recollides.


Celebració del Dia internacional de la dona i la nena en la ciència (2019):

L’ICAC consolida el 2019 el seu compromís amb aquesta diada. Des del Comitè d’igualtat, l’Institut ha organitzat diverses xerrades divulgatives i s’ha sumat a la iniciativa de l’Associació de Divulgació Científica del Camp de Tarragona.

  • Xerrades divulgatives a centres de secundària:
    • Arqueologia i desigualtats, a càrrec de la investigadora Lídia Colominas. Dimecres 6 de febrer, a l’Institut Josep Tapiró (Reus).
    • El secreto del Dr. Barry, a càrrec de la investigadora Maite Salagaray. Dilluns 11 de febrer, a l’Institut Sant Pere i Sant Pau (Tarragona).
  • L’ICAC ha participat en una de les Trobades amb científiques de Tarragona, organitzades per l’Associació de Divulgació Científica del Camp de Tarragona en motiu de la celebració de l’11 de febrer (programa d’activitats), amb la investigadora Anna Gutiérrez.

Celebració del Dia internacional de la dona i la nena en la ciència (2018):

L’ICAC es va sumar el 2018 a aquesta celebració internacional (proclamada per l’ONU el 2015) amb les següents activitats:


Materials de l’ICAC específics sobre gènere:

Hic et Nunc 8_coberta

Los trabajos de las mujeres en el mundo antiguo Cuidado y mantenimiento de la vida

Ana Delgado Hervás, Marina Picazo Gurina

 

Atenea Mulieres_coberta

Gynaikes. Mulieres. Mirades sobre la dona a Grècia i a Roma
Zaragoza, Joana; Fortea, Gemma (ed.)

 

 

Calendari Dones i Arqueologia 2017_cobertaCalendari Dones i Arqueologia 2017

Observatori de la Igualtat de la URV, ICAC

 

 

Altres recursos:

 

Enllaços: