XII Cicle de documentals arqueològics

Fecha:09/05/2019
Hora: 16:30 h
Sala d'actes de l'ICAC
Tarragona (plaça d'en Rovellat)
Organiza: ICAC, Museo Romano de Oiasso (Irún)

Tercer i últim dia del XII Cicle de documentals arqueològics a l’ICAC, amb la projecció d’una selecció de documentals de tema arqueològic que van participar al prestigiós Festival Internacional de Cinema Arqueològic del Bidasoa.

Projeccions per al dijous 9 de maig:
  • 16:30 h. T’expliquem l’arqueologia [7’]
  • 16:40 h. Investigaciones en aguas profundas: La pista del vino [26’]
  • 17:10 h. Investigaciones en aguas profundas: El tesoro de la isla de Batz [25’]

17:35 h. Pausa

  • 17:50 h. Siguiendo nuestras huellas: el viajero galoromano [26’]

 

Investigaciones en aguas profundas: la pista del vino

Aguas profundasAny: 2017

Durada: 26′

Idioma: Francès

Direcció: Guilain Depardieu

Producció: Gedeon Programmes

 

La sèrie “Investigacions en aigües profundes” recull les més punteres exploracions arqueològiques subaquàtiques que ha desenvolupat el Departament d’Investigacions Arqueològiques Subaquàtiques i Submarines de França, més conegut com DRASSM. La profunditat a la qual es troben alguns derelictes impedeix la immersió, de tal manera que el Departament utilitza robots per prospectar, localitzar i identificar vaixells enfonsats de molt diverses èpoques. És el cas d’aquest derelicte d’època romana amb un impressionant carregament d’àmfores que aporta interessant informació sobre les rutes de navegació i el comerç en l’Antiguitat.

 

Investigaciones en aguas profundas: el tesoro de la isla de Batz

Aigues profundes IIAny: 2017

Durada: 25′

Idioma: Francès

Direcció: Guilain Depardieu

Producció: Gedeon Programmes

Segona entrega d’aquesta sèrie que explora el fons marí per localitzar vaixells enfonsats. En aquesta ocasió, les prospeccions dutes a terme pel DRASSM condueixen els arqueòlegs fins a l’illa de Batz, a la regió francesa de Bretanya, on localitzen unes restes romà amb un carregament de més de 800 lingots d’estany. A través d’un exhaustiu estudi de la tipologia i disposició dels lingots, aniran obtenint una valuosa informació sobre el comerç de l’estany en els segles III i IV dC.

 

Siguiendo nuestras huellas: el viajero galoromano

Documental viajero galoromano(2014) Durada: 26′

Idioma: Francès

Direcció: Agnes Molia i Nathalie Laville

Producció: Tournez s’il vous plait

Amb l’arribada dels romans, la Gàl·lia coneix un gran desenvolupament dels mitjans de transport que va a modificar profundament la societat: els productes circulen, però també ho fa la informació, les creences i la tecnologia. Els viatgers, portadors de les novetats, participen activament en la unitat i la riquesa de la civilització galoromana.