XII Cicle de documentals arqueològics

Fecha:08/05/2019
Hora: 16:30 h
Sala d'actes de l'ICAC
Tarragona (plaça d'en Rovellat)
Organiza: ICAC, Museo Romano de Oiasso (Irún)

Segon dia de projeccions del XII Cicle de documentals arqueològics a l’ICAC, amb la projecció d’una selecció de documentals de tema arqueològic que van participar al prestigiós Festival Internacional de Cinema Arqueològic del Bidasoa.

Projeccions per al dimecres 8 de maig:
  • 16:30 h. La estela de tormenta: revelaciones sobre el éxodo y plagas de Egipto [65’]

17:35 h. Pausa

  • 17:50 h. T’expliquem l’arqueologia [7’]
  • 18:00 h. Metellinum, Tesoros al descubierto [36’]

 

La Estela de la Tormenta: revelaciones sobre el Éxodo y las plagas de Egipto

La estela de la tormentaAny: 2017

Direcció: Olivier Vandersleyen.

Durada: 65′

Idioma: Francès (amb subtítols)

Producció: Widescreen

Fa 50 anys, l’egiptòleg belga Claude Vandersleyen traduir un deixant localitzada al temple egipci de Karnak. Erigida pel faraó Ahmose al començament de la dinastia XVIII, la inscripció descriu una terrible tempesta. Investigadors de la Universitat de Chicago han proposat que la referència tingui a veure amb l’erupció de Thera, el volcà que va destruir part de l’illa de Santorini fa uns 3.500 anys. Però i si el deixant també es referís a les famoses plagues d’Egipte descrites en l’Èxode bíblic?

Metellinum, tesoros al descubierto

MetellinumAny: 2013

Durada: 36′

Idioma: Castellà

Direcció: Eduardo Gutiérrez

Producció: Canal Extremadura TV

 

Coincidint amb l’obertura al públic del teatre romà de Medellín (Badajoz), es va rodar aquest documental on es plasma la troballa, les excavacions, i la posterior restauració i museïtzació per convertir el conjunt en un jaciment visitable. Per a això comptarem amb el testimoni dels seus protagonistes: arqueòlegs, veïns i institucions. Aquest procés que va durar quatre dècades, va aconseguir treure a la llum una de les joies del patrimoni extremeny que va canviar el dia a dia del municipi de les Vegas Altes.