Xerrada sobre la recerca arqueològica a l’església de la Mussara

Llicència de Creative Commons
Fecha:06/06/2019
Hora: 19:30 h
Centre de Lectura de Reus (Sala Emili Argilaga)
Reus (c/ Major, 15)
Organiza: Centre de Lectura de Reus

La Secció excursionista del Centre de Lectura de Reus ens ha convidat a fer una xerrada sobre la intervenció arqueològica que l’ICAC va dur a terme a l’església de la Mussara l’any passat i que va permetre la descoberta d’un temple medieval.

L’església de la Mussara és potser l’edifici més significatiu de l’antic poble i un element de referència no només del municipi de Vilaplana sinó també de la comarca i de les muntanyes de Prades. En coneixem prou bé la seva història? Una nova actuació arqueològica, finançada per l’Ajuntament de Vilaplana gràcies a una subvenció de la Diputació de Tarragona, ha posat en descobert l’antic absis i altres elements d’una antiga església medieval, als fonaments de l’actual església de Sant Salvador de la Mussara.

Participaran en la xerrada el Jordi López, investigador de l’ICAC, i Josep Maria Puche, membre de la Unitat de Documentació Gràfica de l’ICAC.

Aprofitarem l’ocasió per parlar de la publicació que des de l’ICAC hem preparat sobre aquesta intervenció i que compta amb un pròleg de Jaume Massó.

 

Notícia relacionada (ICAC)

Notícia relacionada (TV3)

Notícia relacionada (La Vanguardia)