L’ICAC participa a la 13a Festa de la Ciència de Barcelona

Fecha:26/10/2019
Hora: 14:15 h
Moll de la Fusta
Barcelona
Organiza: Ajuntament de Barcelona

El 26 i 27 d’octubre t’espera al Moll de la Fusta de Barcelona una nova cita amb la ciència, la tecnologia, el coneixement i la cultura. La 13a edició de la Festa de la Ciència et porta gairebé 200 activitats distribuïdes en 26 espais per apropar-te a la recerca que es fa a Barcelona i la seva àrea d’influència.

Dissabte 26 d’octubre, a les 14:15 h, l’investigador de l’ICAC Hèctor A. Orengo farà una xerrada divulgativa sobre l’ús de drons, satèl·lits i supercomputadors en arqueologia.

Festa de la Ciencia 2019_microxerrada Orengo

Arqueologia amb drons, satèl·lits i supercomputadors

A càrrec d’Hèctor A. Orengo, Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), moderada per Claudia Diviu Miñarro amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).

Tot i que l’arqueologia se centra en l’estudi del passat, també utilitza les tècniques més modernes i innovadores com la supercomputació, els drons o els satèl·lits. Descobreix com, a partir de dades de satèl·lits o mètodes d’intel·ligència artificial, els arqueòlegs i arqueòlogues detecten jaciments o reconstrueixen entorns i paisatges antics.

  • Tipus d’activitat: Microxerrada
  • Edat recomanada: +16 anys
  • Hora: 14:15 h
  • Durada: 25 min