El «suburbium» del Francolí. Resultats de les intervencions arqueològiques a Tarragona

Fecha:13/02/2019
Hora: 19 h
Sala d'actes del Palau Marc (Rambla Santa Mònica, 8)
Barcelona
Organiza: Servei d'Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura (Generalitat de Catalunya)

En el marc del cicle de conferències 2018-2019 de la Tribuna d’Arqueologia, que organitza el Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el 13 de febrer, a les 19 hores, es farà la conferència El suburbium del Francolí. Resultats de les intervencions arqueològiques a l’avinguda de Vidal i Barraquer i al carrer de Manuel de Falla (Tarragona), a la Sala d’actes del Palau Marc (Rambla Santa Mònica, 8) de Barcelona.

Els conferenciants seran Moisés Díaz i Josep Francesc Roig, i el moderador, Josep Anton Remolà. Tots tres, investigadors adscrits de l’ICAC.

“Durant els darrers anys, un seguit d’intervencions arqueològiques realitzades dins de l’àrea compresa entre l’avinguda de Vidal i Barraquer i els carrers de Manuel de Falla i de Torres Jordi de la ciutat de Tarragona, han tret a la llum un sector -densament ocupat- del conegut suburbium del Francolí de l’antiga Tarraco. A més del gran volum de restes exhumades, en destaca també la seva cronologia, ja que s’han identificat una sèrie de fases ocupacionals, que van des del període tardorepublicà (segle I aC) fins a l’antiguitat tardana (segles VII-VIII dC).”*

* Text de presentació de la conferència, extret del programa del cicle de conferències.