“Estàtues al descobert”, nova activitat del cicle Recerca en curs

Foto: MNAT
Fecha:10/04/2019
Hora: 19 h
Tinglado 4
Tarragona
Organiza: ICAC, MNAT

Dimecres 10 d’abril continua el programa Recerca en curs, que té com a voluntat difondre els programes de recerca que s’estan duent a terme al MNAT.
El cicle, organitzat pel MNAT en col·laboració amb l’ICAC, es planteja com un espai d’intercanvi d’idees i divulgació de projectes al voltant del patrimoni romà en un format dinàmic, intentant acostar al públic no només especialitzat projectes de recerca aplicats al territori de Tàrraco.

Dimecres 10 és el torn de la conferència “Estàtues al descobert”, que es farà al Tinglado 4, a les 19 h.

La gestió de les col·leccions d’un museu és complexa i només una petita part, l’exposició, és visible per als visitants. Cal tenir en compte diversos aspectes per tal de conservar les peces i, només en casos puntuals, la seva preservació i presentació comporten tasques de restauració. Però aquestes no són actuacions aïllades, sinó que es basen en una visió global de recerca, documentació i presentació, que han de tenir molt en compte el significat de les peces com a llegat patrimonial.
A partir de l’experiència duta a terme al MNAT amb tres de les magnífiques estàtues procedents del teatre romà de Tàrraco, els conservadors-restauradors Pere Rovira, cap del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC),  i Pau Arroyo, de l’empresa Lesena, ens aproparan a una disciplina actualment complexa i tecnificada, cabdal perquè puguem conèixer millor, preservar i gaudir del patrimoni.