Antínous. La tecnologia 3D al servei del patrimoni

Fecha:13/03/2019
Hora: 19 h
Tinglado 4
Tarragona
Organiza: ICAC, MNAT
“Recerca en curs”. Programa de difusió de la recerca al MNAT

El proper dimecres 13 de març comença el programa “Recerca en curs”, que té la voluntat de difondre els programes de recerca que s’estan duent a terme al MNAT. El cicle, organitzat pel MNAT en col·laboració amb l’ICAC, es planteja com un espai d’intercanvi d’idees i divulgació de projectes al voltant del patrimoni romà en un format dinàmic, intentant acostar al públic no només especialitzat projectes de recerca aplicats al territori de Tàrraco.

La primera sessió del cicle comença el dimecres 13 de març, al Tinglado 4 (19 h), amb la jornada: “Antínous. La tecnologia 3D al servei del Patrimoni”

A càrrec de Julio César Ruiz, investigador de l’ICAC, Víctor López Menchero, Director Científic a Espanya de Global Digital Heritage i Albert Sierra, expert en noves tecnologies de l’ACDPC.

En el transcurs de la jornada coneixerem l’aplicació del 3D en un context arqueològic, a partir de l’escultura d’Antínous trobada a la Vil·la dels Munts, juntament amb altres fragments no exposats actualment, de la mà de l’investigador de l’ICAC Julio César Ruiz.

Albert Sierra ens parlarà de quina és la línia d’actuacions que s’està realitzant dins l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural en matèria de digitalització 3D. I, Víctor López Menchero ens introduirà a la fotogrametria com a tècnica de documentació, estudi i divulgació del patrimoni, dins del cas del projecte Global Digital Heritage i amb una mostra de fotogrametria amb tecnologia mòbil.

Recomanable reserva prèvia al 977 25 15 15 / mnat@gencat.cat