Conferència sobre les intervencions al jaciment ibèric de Coll del Moro de Gandesa (Terra Alta)

Bastió final. Foto: Equip Coll del Moro de Gandesa
Fecha:24/04/2019
Hora: 19 h
Sala d'actes del Palau Marc (Rambla Santa Mònica, 8)
Barcelona
Organiza: Servei d'Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura (Generalitat de Catalunya)

En el marc del cicle de conferències 2018-2019 de la Tribuna d’Arqueologia, que organitza el Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el 13 de febrer, a les 19 hores, es farà la conferència Intervencions al jaciment ibèric de Coll del Moro de Gandesa (Terra Alta) entre 2014 i 2018, a la Sala d’actes del Palau Marc (Rambla Santa Mònica, 8) de Barcelona.

Els conferenciants seran la investigadora de l’ICAC Maria Carme Belarte, juntament amb Rafel Jornet, David Asensio, Jordi Morer, Joan Sanmartí i Jaume Noguera. Moderarà l’acte Joan Martínez.

“El 2014 es varen reprendre els treballs d’excavació a l’assentament del Coll del Moro de Gandesa en el marc del projecte quadriennal ‘El primer mil·lenni AC als territoris del curs inferior de l’Ebre: la formació, desenvolupament i dissolució de la cultura ibèrica 2014-2017′. Els treballs s’han centrat en l’excavació de la zona 2, que compta amb una bateria d’edificis complexos, formats per un cos rectangular de diversos àmbits adossat a un probable mur de tanca, i comunicats amb uns recintes absidals que probablement tenen una funció defensiva. Entre els elements documentats destaquen un conjunt d’estructures interpretades com un trull, així com altres de possible caire productiu, però de funció incerta (un dipòsit, un possible forn…).”*

* Text de presentació de la conferència, extret del programa del cicle de conferències.