“Els aqüeductes romans de Tàrraco. Estat actual de la investigació”

Prospecció a l’àrea de les Coves de la Pedrera. A la dreta, l’investigador de l’ICAC Jordi López. A l’esquerra, Josep Zaragoza, col·laborador del projecte. Foto: ICAC.
Data: 22/04/2021
Hora: 19 h
Organitza: RSAT, Reial Societat Arqueológica Tarraconense

L’investigador de l’ICAC Jordi López Vilar, director del projecte Aqua Augusta, impartirà la conferència “Els aqüeductes romans de Tàrraco. Estat actual de la investigació” a la Reial Societat Arqueològica Tarraconense (RSAT), en el marc del Programa de conferències de Primavera de l’entitat.

La conferència es farà telemàticament a través de la plataforma ZOOM, a les 19 h, en aquest ENLLAÇ (ID de reunió: 915 4930 8994 / Codi d’accés: 265903).

.

En aquesta conferència, López Vilar exposarà el plantejament del projecte Aqua Augusta, Els Aqüeductes romans de Tàrraco (Projecte Quadriennal, Generalitat de Catalunya, CLT009/18/00098) i les últimes actuacions dutes a terme, ja que darrerament s’han efectuat diverses campanyes de prospecció per detectar el traçats dels aqüeductes del Gaià i del Francolí.

 

Notícies relacionades:

“Comencen les prospeccions arqueològiques a l’aqüeducte romà del Francolí”, ICAC, 22 de febrer de 2021.

“Els romans captaven aigua a Puigpelat, a més del riu Gaià. Les noves excavacions confirmen la connexió de dos aqüeductes diferents”, ICAC, 14 de gener de 2021.