Butlletí de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica
Archeonea · Abril 2021 · Núm. 104
 
 

Seminari internacional sobre arquitectura antiga

Seminari Internacional Arquitectura Antiga_cover  

L’equip de recerca en Arqueologia Protohistòrica té el plaer de convidar-vos al Seminari Internacional Mètodes i tècniques d’estudi de l’arquitectura antiga en arqueologia, organitzat per la Dra. Maria Carme Belarte (ICREA-ICAC) i la Dra. María Pastor Quiles (ICAC).

L’activitat tindrà lloc el proper 4 de maig (de 9:15 h a 18:30 h) i es retransmetrà en línia, en accés obert (Teams).

Consulta aquí el programa i tota la informació.

 
 
 
 
 

Incorporació de dues investigadores postdoctorals (CIP20)

  Bourgeon & Duce 2021

Oriane Bourgeon i Elena Duce s’han incorporat aquest 2021 a l’ICAC com a investigadores postdoctorals beneficiàries de l’última convocatòria postdoctoral de l’ICAC (CIP20), que preveu la contractació de dos investigadors/es R2 en formació, per un període de dos anys i sota la coordinació d’un/a investigador/a R3 o R4 de l’Institut.

Clica a la notícia per a conèixer els seus projectes i perfils!

 
 
 
 
 

Nova sessió del cicle de seminaris de l'equip GIAP!

GIAP webinars #4  

El 28 d'abril, a les 18 h (CEST), podrem conèixer la recerca de la Dra. Rena Veropoulidou (The American School of Classical Studies at Athens, Grècia) sobre cuina i artesania a l'edat del bronze a Creta.

‘Cuisine and crafts in Bronze Age Crete: the contribution of archaeomalacology’

Seminari en línia i obert al públic!

 
 
 
 
 

Recursos per a la Igualtat

El Comitè d'Igualtat de l'ICAC us convida a fer un cop d’ull a aquestes tres noves publicacions de Barbara Voss sobre assetjament sexual en arqueologia, i com es pot reduir. 

En aquestes publicacions (disponibles en accés obert), Voss revisa i analitza la recerca actual sobre la prevalença i els patrons d’assetjament en arqueologia i, encara més important, identifica les accions que han demostrat que redueixen l’assetjament. En prendem nota!

L’objectiu d’aquestes publicacions és fer una anàlisi sobre la prevalença i patrons de l’assetjament sexual en l’arqueologia, així com a identificar accions que ajudin a eliminar-ho.

Barbara Voss és antropòloga, investigadora de la Universitat de Stanford i especialista en estudis de gènere.