Butlletí de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica
Archeonea · Desembre 2019 · Núm. 97
 
 

Josep M. Palet, nomenat nou director de l'ICAC

Consell Direccio ICAC_19des2019 (grup)  
En la sessió de 19 de desembre de 2019 el Consell de Direcció de l’ICAC va nomenar Josep Maria Palet com a nou director de l’Institut.

El projecte de direcció de Josep Maria Palet per al període 2020-2023 posa l’èmfasi en la internacionalització, la consolidació dels grups de recerca i el foment de la carrera investigadora.

 
 
 
 
 

Nova publicació de la col·lecció Trama, sobre "Figlinae Hispaniae"

  53.84_Figlinae Hispanae_coberta

Properament hi haurà disponible un nou número de la col·lecció Trama (6), "Figlinae Hispaniae". Nuevas aportaciones al estudio de los talleres cerámicos de la Hispania romana.

Un recull de dotze articles (en català, castellà i portuguès) amb l'edició científica de Ramon Járrega i Enric Colom.

 
 
 
 
 

Èxit de participació en la reunió internacional Barcino-Tarraco-Roma

Reunio Internacional MUHBA_2019_visita guiada fons Zona Franca  

La reunió internacional Barcino-Tarraco-Roma posa en relleu la vigència dels estudis sobre materials lapidis al nostre país.

Un centenar de persones es van acostar cada dia a la seu del MUHBA Plaça del Rei per escoltar els i les especialistes en el simbolisme del marbre en l’Imperi romà.

Van ser especialment emotius els parlaments de clausura que es van dedicar en homenatge a Isabel Rodà de Llanza, una figura clau en la consolidació dels estudis sobre materials lapidis al nostre país.

 

 
 
 
 
 

Posem al descobert un nou tram de l’aqüeducte del Gaià al terme dels Pallaresos

  Aqua Augusta_intervencio Pallaresos 2019 (2)

L’excavació ha permès documentar un tram de l’aqüeducte d’uns 15 metres, si bé els investigadors calculen que en el mateix solar es conserven soterrats i ben conservats un total de 280 m. 

Una part de la intervenció va dirigida a posar en valor el conjunt patrimonial de l’aqüeducte i facilitar-ne l’accés a la població a fi que, especialment els veïns i veïnes dels Pallaresos, puguin gaudir-ne tot passejant per la zona.