Butlletí de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica
Archeonea · Juny 2019 · Núm. 92
 
 

Conferència i visita acadèmica de l'experta en arqueoastronomia E. Boutsakis, el 19 de juny

  Efrosyini talk image

E. Boutsikas ha aplicat l'arqueoastronomia a l'estudi de les concepcions de l'espai a l'antiga Grècia antiga, un tema que a l'ICAC es treballa des dels equips d'Arqueologia del Paisatge (GIAP) i de Mediterrània Oriental Grecoromana.

La visita de Boutsikas a l'ICAC respon a la voluntat d'explorar col·laboracions conjuntes en aquest àmbit. Impartirà una conferència sobre la interpretació del cosmos en les expressions religioses de l'antiga Grècia, amb el títol «Integrating the skyscape in ancient Greek religious experience».

 
 

L'ICAC a Tarraco Viva 2019, un balanç positiu de les activitats de transferència i divulgació científica

premis-odissea-2019_public  

L'ICAC ha reforçat el seu rol d'assessor científic i ha renovat l'èxit de participació en les activitats de divulgació científica.

Llegiu en aquesta entrada com va anar el debat sobre la ciutat romana, la passejada arqueològica al Teatre Romà de Tarragona i altres activitats programades durant el festival.

 
 
 
 
 

Novetat editorial sobre els carrers del "Conventus Tarraconensis"

Forma Conventus Tarraconensis 2_coberta  

Amb aquest llibre (coedició IEC-UAB-ICAC), Núria Romaní planteja un estudi aprofundit de les vies urbanes romanes dins l’àrea que engloba des de l’antiga Emporiae fins a Valentia. Recull i contrasta dades en un catàleg descriptiu de cadascuna de les ciutats investigades.

Pròleg de Luisa Migliorati (Universitat de Roma “La Sapienza”).