Una iniciativa d’abast internacional posarà sobre el mapa els projectes de prospecció arqueològica a la Mediterrània i àrees circumdants

Photo © Anna Karligkioti.

El Grup d’Investigació en Arqueologia del Paisatge (GIAP) de l’ICAC, en col·laboració amb investigadors del Carleton College (EUA),  la Universitat Estatal de Florida (EUA) i la Universitat de Cambridge (GB) ha engegat una iniciativa per a recopilar informació sobre els projectes de prospecció arqueològica de la Mediterránia i àrees circumdants.

La iniciativa té per objectiu desenvolupar una base de dades en accés obert al portal The Fieldwalker, amb un mapa interactiu que ha començat ja a localitzar projectes de prospecció arqueològica, actuals i finalitzats, a tota la Mediterrània i que fa una menció especial als projectes que compten amb dades obertes disponibles de forma pública.

Al mateix temps, l’anàlisi de les dades obtingudes serà objecte d’una extensa publicació a la revista científica Journal of Archaeological Research, amb què es donarà difusió a tots aquests projectes i que inclourà una exhaustiva llista de referències bibliogràfiques.

Tot tipus de prospeccions arqueològiques poden ser incloses a la base de dades, independentment del mètode emprat.

Per a recopilar el màxim de dades possible, s’ha dissenyat un qüestionari perquè els mateixos equips puguin contactar amb la iniciativa i facilitar informació sobre els seus projectes. Tot tipus de prospeccions arqueològiques poden ser incloses a la base de dades, independentment del mètode emprat. Poden ser projectes ja finalitzats (sense importar la data de finalització) com projectes en curs, així com prospeccions acadèmiques o prospeccions professionals i d’urgència.

Us animeu a participar? Coneixeu algun projecte que hauria de ser inclòs a aquest gran mapa internacional de la prospecció arqueològica? No deixeu que dades importants i l’esforç de moltes persones quedi sense tenir-se en compte!

Us agraïm la vostra col·laboració i us encoratgem a difondre aquesta iniciativa entre altres professionals que hi puguin estar interessats/es.

Per a més informació, podeu contactar amb l’investigador Hèctor Orengo (horengo@icac.cat).

COMPARTEIX: