El patrimoni de Tàrraco, a només un clic de distància

Tarraco 360º és un producte de divulgació científica en forma de recorregut virtual en 3D que s’ha guanyat el reconeixement de la revista National Geographic

Nota de premsa

Tarraco 360º és un tour virtual que permet l’usuari visitar representacions de la Tarraco romana des d’un ordinador, mòbil o tauleta. Darrere d’aquest projecte de fàcil navegació hi ha una recerca meticulosa fruit de l’equip de recerca URV-ICAC SETOPANT, Seminari de Topografia Antiga.

 La iniciativa ha rebut el reconeixement de la revista National Geographic, que va posicionar-la en tercer lloc a la seva llista de viatges virtuals a monuments en 360º.

El tour permet contemplar la ciutat a vista d’ocell i accedir a set monuments Patrimoni de la Humanitat a través de 36 panoràmiques de 360º. Només amb un clic, l’usuari pot comparar fàcilment el seu estat actual amb l’original. A més d’aquestes panoràmiques, la visita virtual es complementa amb 75 fitxes d’informació i d’altres suports audiovisuals.

Les visites a la pàgina web s’han incrementat significativament des de l’inici de la pandèmia

L’ús inicial d’aquesta pàgina web era complementar les visites presencials dels turistes. Els visitants, un cop situats davant un monument, accedien al recorregut virtual amb el mòbil a través de la pàgina web per veure la reconstrucció en 3D. Però la poca afluència turística als monuments de la Tarraco romana derivada de la crisi sanitària actual ha revalorat aquest projecte, i amb el finançament de la Fundació Privada Mútua Catalana l’ha transformat en una eina ideal per a viatjar malgrat les restriccions. De fet, les visites a la pàgina web s’han incrementat significativament des de l’inici de la pandèmia.

Tarraco360 (2)_NdP URV

El grup d’investigadors que han intervingut en el projecte està format principalment per arquitectes i arqueòlegs de l’equip de recerca URV-ICAC SETOPANT: Ricardo Mar (URV), Joaquín Ruíz de Arbulo (URV-ICAC), David Vivó (UdG), José-Alejandro Beltrán-Caballero (URV) i Ferran Gris (URV), qui es va encarregar del producte final.

L’equip segueix investigant i actualitzant la pàgina web i inclourà en un futur les recreacions del Circ Romà, del Fòrum Provincial i de les muralles romanes de Tarragona.

 

COMPARTEIX: