Convocatòria de premsa: Tarragona inaugura un nou espai museogràfic a la Part Alta

Treballs de fotogrametria per als models 3D © ICAC 2020
El proper dilluns 14 de desembre, a les 11:30 h, el Museu Bíblic Tarraconense i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica faran l’acte d’inauguració d’una nova sala del Museu Bíblic: la sala Tarracròpolis, un espai per a la interpretació històrica de l’acròpolis de la ciutat.

Tarragona inaugura un nou espai museogràfic a la Part Alta

La nova sala del Museu Bíblic permet fer un recorregut de 23 segles d’història i conèixer l’evolució històrica d’aquesta zona tan emblemàtica de Tarragona i també, en concret, de la Casa dels Concilis, on es documenten estructures des d’època romana fins al refugi antiaeri de la Guerra Civil Espanyola.

A l’espai d’interpretació s’exposa una col·lecció epigràfica formada per catorze inscripcions de totes les èpoques, dues maquetes arquitectòniques, una col·lecció de gravats històrics i una de monedes des d’època ibèrica fins als nostres dies. Les peces epigràfiques van acompanyades d’un codi QR amb què accedir als seus models virtuals en 3D.

La visita permet veure les restes romanes del Consell Comarcal del Tarragonès i del Museu Bíblic, una part del refugi antiaeri i la zona de cisternes històriques en el subsol del Museu. A la sala es pot veure també un audiovisual que explica de manera divulgativa tot el procés històric.

Degut a les restriccions per la COVID-19, l’acte d’inauguració es farà a porta tancada i només es comptarà amb l’assistència de les entitats organitzadores i col·laboradores, i la premsa.  L’acte serà a les 11:30 h al pati del Museu Bíblic Tarraconense. Després de les intervencions, la premsa podrà accedir a l’espai Tarracròpolis tot respectant les mesures de seguretat (mascareta, distància i aforament).

Assistiran a l’acte d’inauguració:

  • Joan Planellas i Barnosell, arquebisbe metropolità de Tarragona i primat.
  • Jordi Agràs Estalella, cap dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona.
  • Joan Martí Pla i Pla, president del Consell Comarcal del Tarragonès. Amb Jordi Granell, arquitecte del Consell Comarcal.
  • Josep Maria Palet Martínez, director de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica.
  • Francesc Roig Queralt, vocal de Cultura de la Fundació Privada Mútua Catalana.
  • Adolf Quetcuti Carceller, president del COAATT, Col·legi Oficial d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’edificació de Tarragona.
  • Sofia Mata de la Cruz, directora del Museu Diocesà de Tarragona.
  • Andreu Muñoz, director del Museu Bíblic Tarraconense i investigador adscrit a l’ICAC, responsable del projecte.
  • Josep Maria Macias, investigador de l’ICAC, responsable del projecte.

 

Logos Tarracropolis

La sala d’interpretació Tarracròpolis forma part del projecte de recerca TarrACro-POLIS: un viaje científico de 2.000 años de història, finançat per la FECYT, Fundación Espanyola para la Ciencia y la Tecnología (FCT-18-13482) i que ha comptat amb el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya (a través del projecte quadriennal CLT009-18-0102), la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal del Tarragonès, la Fundació Privada Mútua Catalana i el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona. Juntament amb la col·laboració del Museu Diocesà de Tarragona.

FECYT logo web

 

 

COMPARTEIX: