Conferència sobre l’excavació arqueològica a l’església de la Mussara

Carreu amb creu grega inscrita actualment perdut (© Arxiu Reial Societat Arqueològica Tarraconense)

La Secció excursionista del Centre de Lectura de Reus ens va convidar a fer una xerrada, , el 6 de juny, sobre l’excavació arqueològica que l’ICAC va dur a terme a l’església de la Mussara l’any passat i que va permetre la descoberta d’un temple medieval.

Jordi López i Josep Maria Puche van fer una presentació que destacava dos vessants de la recerca: l’estudi arqueològic i arquitectònic, que mostrava l’antic absis i altres elements d’una antiga església medieval als fonaments de l’actual església de Sant Salvador de la Mussara, i l’estudi documental i arxivístic necessari per traçar hipòtesis sobre l’evolució de la construcció del temple i conèixer millor la seva història.

López i Puche durant la conferència de la Mussara al Centre de Lectura de Reus, juny 2019 de ICAC està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Llicència de Creative Commons
López i Puche en un moment de la conferència

Aquesta segona part va despertar especial curiositat entre el públic. Fins i tot, es van sentir mostres d’exclamació quan l’investigador Jordi López va mostrar unes imatges inèdites de l’interior de l’església de principis del segle XX.

Les contrades de la Mussara són molt estimades tant per excursionistes com per la població en general del Baix Camp, amb una particular relació amb la ciutat de Reus. Entre la cinquantena de persones que van assistir a la xerrada hi havia molts records viscuts en primera persona, i això va conferir a l’acte un toc més emotiu.

Des de l’ICAC volem agrair especialment la presència de l’alcalde de Vilaplana i del Jaume Massó, antic director del Centre de Lectura, que ha escrit el pròleg del llibre sobre la Mussara que hem elaborat a partir dels resultats de l’excavació arqueològica.

Conferència de la Mussara al Centre de Lectura, juny 2019 de ICAC està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Llicència de Creative Commons
Josep Maria Puche i Jordi López, de l’ICAC, amb Andreu Ferré (dreta), del Centre de Lectura de Reus
COMPARTEIX: