Celebració del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència

L’ICAC consolida enguany el seu compromís amb el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, que ja va celebrar el 2018 amb diverses activitats (més info).

Des del Comitè d’Igualtat, l’Institut ha organitzat diverses xerrades divulgatives i s’ha sumat a la iniciativa de l’Associació de Divulgació Científica del Camp de Tarragona.

Trobada amb científiques de Tarragona

L’ICAC participa en una de les Trobades amb científiques de Tarragona, organitzades per l’Associació de Divulgació Científica del Camp de Tarragona en motiu de la celebració de l’11 de febrer (programa d’activitats).

Dilluns 11 de febrer a les 12h a l’Aula Magna del Campus Catalunya de la URV. Amb la participació de les investigadores: María José Figueras (rectora de la URV), Anna Gutiérrez (ICAC), Sonia Fernández (IISPV) i Sílvia de Lamo (URV). Modera: ​Toni Pérez-Portabella.

 

Xerrades divulgatives a centres de secundària

Les xerrades organitzades per l’ICAC les faran les investigadores Lídia Colominas i Maite Salagaray.

  • Arqueologia i desigualtats, a càrrec de Lídia Colominas. Dimecres 6 de febrer, a l’Institut Josep Tapiró (Reus).
  • El secreto del Dr. Barry, a càrrec de Maite Salagaray. Dilluns 11 de febrer, a l’Institut Sant Pere i Sant Pau (Tarragona).

 


El 15 de desembre de 2015 l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l’11 de febrer de cada any com el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència.

 «En este Día Internacional, insto a que se asuma el compromiso de poner fin a los prejuicios, a que se invierta más en educación en CTIM para todas las mujeres y las niñas y a que se les ofrezcan oportunidades de mejorar sus perspectivas de carrera y su desarrollo profesional a más largo plazo, para que todas las personas puedan beneficiarse de sus innovadoras contribuciones en el futuro». — Secretario General, António Guterres

COMPARTEIX: