Incorporació a l’ICAC d’un investigador Ramón y Cajal

Des de final de març treballa a l’ICAC el Dr. Hèctor Orengo Romeu en el marc de la convocatòria d’ajuts per la contractació d’investigadors Ramón y Cajal. S’ha incorporat a l’equip de recerca d’Arqueologia del Paisatge (GIAP), sota la direcció del Dr. Josep M. Palet, per un termini de cinc anys.

Durant els propers mesos Hèctor Orengo tirarà endavant programes de recerca sobre arqueologia del paisatge i arqueologia computacional. En concret, treballarà en el desenvolupament d’algoritmes d’aprenentatge automàtic (machine learning) per la detecció automàtica de jaciments i en la reconstrucció de la paleohidrografia de la civilització de l’Indus (nord-est de l’Índia), de l’època del Bronze (2600-1900 aC). El projecte, es desenvoluparà en col·laboració amb el McDonald Institute for Archaeological Research (University of Cambridge, Regne Unit).

L’investigador també dirigeix el projecte de reconstrucció del paisatge neolític de Tessàlia (Grècia) en col·laboració amb el Ministeri de Cultura grec i el SERP de la Universitat de Barcelona. Paral·lelament, desenvolupa models predictius de rutes de moviment transcontinentals en un projecte experimental en col·laboració amb el Toby C. Wilkinson del McDonald Institute for Archaeological Research.

COMPARTEIX: