Alessandro Ravotto, premi extraordinari de doctorat

Ravotto en el seu discurs durant la VI Cerimònia, el 16 de novembre (imatge cedida)

Alessandro Ravotto, investigador adscrit de l’ICAC, va ser convidat a fer un discurs en la VI Cerimònia de lliurament de títols de doctor/a i de premis extraordinaris de doctorat de la Universitat Autònoma de Barcelona, a la qual van assistir prop de 400 persones.

 

 

 

La seva tesi (dirigida per Isabel Rodà), sobre la muralla de Barcelona, ha estat un dels projectes premiat amb el Premi Extraordinari de Doctorat de la UAB 2018.

El projecte també va ser premiat, l’any passat, amb el Premi Ciutat de Barcelona. La tesi d’Alessandro Ravotto es titula La muralla de Barcinodisponible al repositori TDX. Properament, el Museu d’Història de Barcelona (MuHBa) n’editarà la publicació en una de les seves col·leccions.

El discurs de Ravotto en l’acte de la VI Cerimònia de lliurament va fer una reflexió sobre la trajectòria del doctorat i, també, sobre la responsabilitat dels nous doctorats vers la comunicació de la seva recerca. En aquest sentit, l’investigador va destacar que la divulgació de la recerca al conjunt de la societat ha de ser curosa i ben planificada, alhora que ha de fer servir tècniques de màrqueting específiques de l’àmbit de la recerca i defugir les tendències més pròpies d’activitats comercials.

L’acte estava presidit per la Dra. Margarita Arboix (rectora de la UAB), la Dra. Victòria Nogués (secretària acadèmica de l’Escola de Doctorat), el Dr. Armand Sánchez (director de l’Escola de Doctorat i  vicerector de Recerca i de Transferència de la UAB), la Dra. Sara Moreno (vicerectora d’Alumnat i Ocupabilitat de la UAB) i el senyor Tirso Gràcia (membre del Consell Social de la UAB).

COMPARTEIX: