Cicle “Antoni Agustí 500 anys” amb l’ICAC

L’ICAC és una de les institucions organitzadores del cicle “Antoni Agustí 500 anys. El Renaixement a Tarragona“, un seguit de conferències, exposicions i visites culturals que tenen lloc entre els mesos de maig i juny.

Programa

Enguany es commemora els 500 anys del naixement de l’eclesiàstic i humanista Antoni Agustí i Albanell (Saragossa, 26 de febrer de 1517 – Tarragona, 31 de maig de 1586), que va ser arquebisbe de Tarragona des de 1577 fins la seva mort.

El cicle inclou set conferències, tres sortides culturals i  tres exposicions que resseguiran la figura de l’arquebisbe Antoni Agustí dins el món cultural i polític del Renaixement a Catalunya. L’anàlisi del seu paper en la diplomàcia pontifícia o el repàs als seus anys com a arquebisbe de Tarragona es complementaran amb les seves aportacions a disciplines com la numismàtica, la bibliofília o l’antiquària.

Els actes es celebraran cada dimarts dels mesos de maig i juny. Són públics, gratuïts i oberts a tothom, excepte les visites culturals que requereixen inscripció prèvia.

La conferència inaugural és el dimarts 2 de maig a les 19 hores al Seminari de Tarragona: “Els diferents homes anomenats Antoni Agustí: del jove erasmista al gat vell obedient al poder de Roma”, a càrrec de Joan Alcina Rovira.

COMPARTEIX: