Seminari sobre materials lapidis i configuració de l’espai en època romana

Cràtera monumental amb jove Bacus i vell Silè, en marbre de Luni del Fòrum Provincial de Tàrraco (foto: MNAT).

“El uso de los materiales lapídeos en la configuración del espacio en época romana” és el seminari internacional que tindrà lloc a l’ICAC els dies 3 i 4 de novembre.

Es tracta d’una activitat del grup de recerca de l’ICAC Arqueometria i Produccions Artístiques (ArPA) i el coordinen Diana Gorostidi (URV-ICAC), Antonio Peña (UAB) i Ana de Mesa (ICAC).

Programa

Les jornades reuniran les actuals tendències de la recerca en el camp de les produccions artístiques i la seva incidència en la configuració dels espais de representació, públics i privats, des del volum fins a l’estètica, incloent-hi l’escultura i l’epigrafia que, junt amb l’arquitectura, configuren la imatge mateixa del poder.

Justament l’ArPA ha dut a terme diversos treballs sobre la identificació de materials vinculats a la definició d’ambients i paisatges urbans. És el cas de les roques ornamentals explotades com a elements de prestigi, però també el paper dels tallers locals, que van modelar els cànons i gustos dels consumidors, condicionats per la imatge pública imperial.

Inscripcions

La inscripció a aquest seminari és gratuïta i està oberta a tots els públics però el nombre de places està supeditat a l’aforament de la Sala d’actes. Per poder confirmar la vostra plaça, caldrà que envieu un correu electrònic a activitats@icac.cat indicant nom i cognoms, telèfon, correu electrònic i centre o universitat a què pertanyeu (si s’escau).

COMPARTEIX: