L’ICAC fa un conveni amb l’Ajuntament de Riba-roja de Túria

Signatura del conveni de col·laboració a l'Ajuntament de Riba-roja de Túria. Robert Raga, alcalde (esquerra), i Joan Gómez Pallarès, director de l’ICAC.

El 10 de febrer l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, i el director de l’ICAC, Joan Gómez Pallarès, van signar un conveni marc de col·laboració. L’objectiu és desenvolupar projectes específics en el camp de la recerca i la difusió del patrimoni arqueològic d’aquesta població de la comarca del Camp de Túria (València).

Detall d'un segment de la muralla visigòtica de l'enclau de València "la Vella".
Detall d’un segment de la muralla visigòtica de l’enclau de València “la Vella”.

Amb aquesta entesa s’inicia un projecte de recerca arqueològica en el jaciment conegut com a València “la Vella” (més informació). La finalitat és determinar la potencialitat arqueològica i la viabilitat d’un projecte integral de recuperació patrimonial i museïtzació en el context del Parc Natural del Túria.  Aquest propòsit donarà peu a una extensa intervenció arqueològica a l’estiu de 2016, codirigida per Josep M. Macias Solé, Albert Ribera Lacomba i Miquel Rosselló Mesquida.

Aquest jaciment té unes 4,5 hectàrees d’extensió  i es troba a uns 16 Km de València. Ha estat objecte d’excavacions arqueològiques puntuals, que permeten adscriure’l preliminarment a la categoria d’assentament militar visigòtic, tipus castellum, en el marc de la reorganització territorial de l’entorn de l’antiga Valentia.

Panoràmica del Túria des del jaciment.
Panoràmica del Túria des del jaciment.
COMPARTEIX: