L’ICAC ofereix formació en arqueometria

 

 

Opus sectile amb tigre atacant un vedell

(s. IV dC, Collezione dei Musei Capitolini)

(Wikimedia Commons, Sailko)

“Arqueometria: distingint les pedres de l’antiguitat. Marmora romana” és el títol del curs gratuït que ofereix l’ICAC els dies 9 i 11 de febrer del 2015 a la tarda.

 

Es tracta d’una formació de 6 hores centrat en la informació que es pot extreure dels materials lapidis per al coneixement d’una societat, tant des del punt de vista multidisciplinari (geologia, física, química, arqueologia, història, art, economia), com des de les implicacions culturals i simbòliques, explotació del medi, etc.

Les sessions seran impartides per un geòleg i una arqueòloga especialitzats en l’estudi arqueomètric de les roques ornamentals en època antiga: Hernando Royo (ICAC) i Ana de Mesa Gárate (ICAC-UAB).

Adreçat a tothom que hi estigui interessat, especialment a professorat d’educació secundària i batxillerat dels àmbits de la ciència, la història, la tecnologia, la biologia i el medi social i natural. Hi ha 20 places.

 

El termini d’inscripció es tanca el divendres 23 de gener del 2015. Per a més informació, contacteu-nos a l’adreça activitats@icac.cat o bé al telèfon 977 24 91 33 (ext. 205 i 214).

El curs es porta a terme amb la col·laboració del Servei d’Innovació i Formació de l’Educació Secundària (Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya).

 

 

Entrevistes relacionades

 

“Volem crear una col·lecció de referència dels marbres del NW peninsular”

 

“S’ha de fer recerca per diferenciar millor els materials lapidis”

COMPARTEIX: