Sisena Reunió internacional d’arqueologia de Calafell

 

 

 

VI REUNIÓ INTERNACIONAL D’ARQUEOLOGIA DE CALAFELL
Espais de presentació del patrimoni arqueològic: la reconstrucció in situ a debat (VI Reunió Internacional d’Arqueologia de Calafell)

 

 

Calafell, del 10 al 12 de març de 2011

 

Vegeu la primera circular: en català, en castellà, en francès i en anglès.

 


 

Comitè científic

Dra. Isabel Rodà de Llanza

Dr. Joan Sanmartí Grego

Dr. Josep Guitart Duran

Dra. Ilaria Pulini

Dr. Francesc Xavier Hernàndez Cardona

Dr. Xavier Martí Oltra

 

 

Comitè organitzador

Dra. Maria Carme Belarte Franco (ICREA-ICAC)

Dr. Joan Santacana Mestre (Universitat de Barcelona)

Mr. Roeland P. Paardekooper (EXARC)

Dra. Clara Masriera Esquerra (Ciutadella Ibèrica de Calafell)

 

 

 

L’arqueologia experimental i la reconstrucció arqueològica estan considerades vies interessants de treball que ajuden a anar més enllà del coneixement que s’obté de les societats del passat a través de l’excavació, i alhora contribueixen a divulgar el passat a la societat, última dipositària d’aquest llegat. La reconstrucció arqueològica, però, també té els seus detractors.

 

L’objectiu de la Reunió és enfrontar punts de vista i arguments tant a favor com en contra, de manera que generin un ric debat entorn d’aquest tema. El resultat es publicarà a la sèrie monogràfica “Arqueomediterrània” de la Universitat de Barcelona.

 

L’organització de la Reunió és a càrrec d’institucions implicades en l’arqueologia experimental i la reconstrucció in situ al nostre país: l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (Dra. Maria Carme Belarte, ICREA research professor), la xarxa europea EXARC (Sr. Roeland Paardekooper, secretari), el departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia de la Universitat de Barcelona (Dr. Joan Sanmartí), el departament de Didàctica de les Ciències Socials (Dr. Joan Santacana) i el museu d’arqueologia a l’aire lliure Ciutadella Ibèrica de Calafell (Dra. Clara Masriera, directora).

 

 

Més informació: www.calafell.cat i www.exarc.eu

Contacte: iamc@exarc.net

 

COMPARTEIX: