Exemplum, jornades sobre arqueologia, museografia i urbanisme

 

 

Els propers dies 1 i 2 de desembre se celebren a la sala Eutyches del Palau Firal i de Congressos de Tarragona les jornades “Exemplum. Quan el monument es converteix en símbol”, organitzades per l’Ajuntament amb la col.laboració de l’ICAC i la URV. Els coordinadors científics de les jornades són la Dra. Isabel Rodà de Llanza, directora de l’ICAC, i el Dr. Joaquín Ruiz de Arbulo.

 

 

En aquestes jornades es presentaran monuments únics com l’Acròpolis d’Atenes i el seu nou Museu, l’Ara Pacis i el Mausoleu d’August, els Fòrums Imperials, el Temple Major de Mèxic o la ciutat inca de Cuzco i el Machu Picchu.

 

També es farà, lògicament, un repàs a la situació actual dels monuments de la Tarragona romana (vegeu el programa). Es tracta d’una oportunitat única de conèixer llocs emblemàtics de la mà dels seus responsables més directes.

 

L’entrada és gratuïta però atès que l’aforament és limitat, cal reservar plaça omplint la butlleta d’inscripció que trobareu aquí.

 

Alhora, aquestes jornades posaran de relleu una vegada més la importància del patrimoni de la ciutat de Tarragona que l’ha fet mereixedora del seu reconeixement, per part de la UNESCO, com a conjunt monumental patrimoni de la humanitat. Atesa la importància d’aquest acte i el nivell científic dels conferenciants convidats, en agradarà comptar amb la vostra presència durant aquestes jornades que pensem que us poden ser molt profitoses en tots els sentits.

 

 

COMPARTEIX: