Curs d’Història i Arqueologia Cristiana de Tàrraco, d’octubre a desembre

 

 

 

Optimus

Curs d’Història i Arqueologia Cristiana de Tàrraco: Tarraco, christiana civitas

 

 

El “Curs d’Història i Arqueologia Cristiana de Tàrraco: Tarraco, christiana civitas” neix com una experiència docent multidisciplinar amb l’objectiu de proporcionar un estat de la qüestió actualitzat sobre la problemàtica de la cristianització de la ciutat antiga i el seu potencial en la transformació dels quadres urbans, polítics i mentals en la societat de la transició a l’Edat Mitjana.

 

També es planteja com una plataforma per al debat que facilitarà l’encontre especialistes provinents de diferents disciplines i especialitats. La mateixa coorganització del curs és indicativa d’aquesta voluntat d’encontre. Coorganitzen aquest curs l’ICAC, l’INSAF (Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós) i el MBT (Museu Bíblic Tarraconense). El personal investigador de l’ICAC participa en la direcció científica del curs (Josep M. Macias), la secretaria científica (Meritxell Pérez), així com en un bon nombre dels docents convidats a impartir-lo.

 

El curs, que se celebrarà a Tarragona entre els mesos d’octubre a desembre de 2010, comptarà amb la presència del professor Géza Alföldy, responsable d’oferir la lliçó inaugural del curs el dia 14 d’octubre al Paranimf de la Universitat Rovira i Virgili. A continuació, les diferents sessions docents tindran lloc a la Sala d’Actes del Museu Bíblic Tarraconense, cada dijous entre les 7 i les 9 del vespre.

 

Paral·lelament, estan previstes un parell de sortides, els dissabtes 6 i 20 de novembre, a l’amfiteatre i la vil·la romana de Centcelles i al Conjunt Monumental de la Plaça del Rei de Barcelona, respectivament. La inscripció al curs, centralitzada a l’INSAF, romandrà oberta fins al dia 21 d’octubre de 2010.

 

 

COMPARTEIX: