‘Cum laude’ per a l’investigador de l’ICAC Hèctor Orengo

 

 

 

L’investigador en formació de l’ICAC Hèctor Orengo va obtenir la qualificació de cum laude per a la seva tesi doctoral, titulada “Arqueología de un paisaje cultural pirenaico de alta montaña. Dinámicas de ocupación del valle del Madriu-Perafita-Claror (Andorra)”, dirigida pel Prof. Josep Maria Palet (Institut Català d’Arqueologia Clàssica). L’acte va ser el divendres 19 de novembre de 2010 a les 11 hores a la Sala d’Actes de l’ICAC.

 

Aquesta tesi doctoral presenta el resultat de sis anys de recerca arqueològica a la vall de Madriu-Perafita-Claror, patrimoni de la Humanitat per la UNESCO en la categoria de paisatge cultural, amb les metodologies i aproximacions pròpies de la recerca en arqueologia del paisatge i amb una metodologia transdisciplinar que integra prospeccions, excavacions, recerca documental, anàlisis paleoambientals multiproxy i altres tècniques digitals que han permès reconstruir la història d’aquest paisatge cultural pirenaic d’alta muntanya des del mesolític fins a l’actualitat.

 

El tribunal estava format pel professor Joaquín Ruiz de Arbulo (Universitat Rovira i Virgili-Institut Català d’Arqueologia Clàssica), la professora Christine Rendu (Universitat de Tolosa-Le Mirail), el professor Kevin Walsh (Universitat de York), el professor Ermengol Gassiot Ballbè (Universitat Autònoma de Barcelona) i la professora Marta Sancho i Planas (Universitat de Barcelona).

 

 

 

 

 

 

 

 

COMPARTEIX: