ARREL: Aplicació de jocs seriosos en entorns col·laboratius per la transmissió del patrimoni cultural de Catalunya

Investigador/s principal/s: Josep M. Macias i Juan J. Ramos (UAB)
Investigador/s participant/s: Meritxell Blay (APLEC-ICAC), Liana Napalkova (UAB), Miquel À. Piera (UAB), Josep M. Puche (ICAC), Pau de Solà- Morales (URV), Imma Teixell (ICAC).
Investigador/s col·laborador/s: Moisés Díaz (CODEX-ICAC), Iván Fernández i Francesc Rodríguez
Dates: 15/02/2016 - 28/02/2019

AAFF Pantalles OK

 

Gràcies a la concessió d’un ajut en la convocatòria de Recercaixa 2015, l’ICAC en col·laboració amb el grup Logisim de la UAB, durà a terme aquest projecte interdisciplinari que té com a principal objectiu crear un prototipus de plataforma de Jocs Seriosos orientat als centres docents interessats en l’aprenentatge del Patrimoni Cultural de Catalunya.

Arrel és una mirada rigorosa i lúdica al nostre passat, que enderroca les barreres conceptuals dels espais museístics i dóna protagonisme a l’estudiant com a agent descobridor actiu i no pas com a espectador receptor. En aquest sentit, Arrel no “ensenya”, sinó  que potencia les habilitats d’aprenentatge en el camp de les Humanitats. Agafant com a referent  el circ romà de Tàrraco,  monument Patrimoni Mundial de la Unesco i un espai urbà cultural i viu, plenament integrat a la ciutat, la plataforma introdueix els jocs seriosos com una eina de suport als processos d’aprenentatge basada en l’entreteniment. A través del joc intel·ligent, doncs, Arrel pretén motivar la curiositat pel coneixement del nostre passat activant l’interès per comprendre’l.

Vegeu aquesta entrevista a la web de l’ICAC als coordinadors del projecte i també al programa Toquem pedra de Tarragona Ràdio (11/05/2016)

COMPARTEIX: