Maria Jesús Ortega Pérez

Investigadora adscrita predoctoral (R1), Àrea de recerca.
Membre, Equip de recerca: Arqueologia del paisatge (GIAP).
Camps d'expertesa: Arqueologia del paisatge, Arqueomorfologia, GIS.
Codi ORCID: 0000-0001-6156-2101
mjortega@icac.cat
977 249133 ext. 210
Breu currículum

Llicenciada per la Universitat de València (2005), Màster Oficial en Arqueologia Clàssica per l’ICAC, URV i UAB (2011). El seu treball de recerca de Màster, titulat Anàlisi Arqueomorfològica de l’Horta Nord i el Camp de Túria. Estudi del territori entre Valentia, Saguntum i Edeta, va ser qualificat amb Matrícula d’Honor).

Està especialitzada en Arqueologia del Paisatge, arqueomorfologia i estudis de territori al món antic.

Actualment està realitzant la seua Tesi Doctoral Anàlisi territorial de la Plana de València: Estudi arqueomorfològic, ocupació del territori i dinàmiques del paisatge de l’Antiguitat a l’Edat Mitjana, dirigida pels Drs. Josep Maria Palet i Hèctor A. Orengo. Aquesta s’inclou al Projecte de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica Estudi del paisatge cultural de la Plana de València (VaLandPro), els investigadors principals del qual son el Dr. Hector A. Orengo (McDonald Institute-Cambridge University), el Dr. Josep M. Palet (ICAC), la Dra. Pilar Carmona (Universitat de València) i el  Dr. Santiago Riera (Universitat de Barcelona).

Té una àmplia experiència en arqueologia de camp, tant al País Valencià com a Catalunya, en els àmbits de la cultura íbera, romana, andalusina, feudal i moderna.

També compta amb dilatada experiència en els àmbits de la conservació i la difusió del patrimoni (arqueològic i cultural) i visites guiades, tant al País Valencià com a Catalunya.