Anna Gutiérrez Garcia-Moreno

Investigadora júnior (R3), Àrea de recerca.
Codirectora científica, Unitat d'Estudis Arqueomètrics, Serveis científicotècnics.
Codi ORCID: 0000-0002-1947-4113
agutierrez@icac.cat
+34 977 249 133 (ext. 233)
Breu currículum

Arqueòloga especialitzada en l’estudi de materials lapidis i l’aplicació de tècniques arqueomètriques. És llicenciada en història per la UAB (1999), on va obtenir el Premi extraordinari de la llicenciatura d’Història, màster en Ceramic and Lithic Analysis for Archaeologists (2003) per la University of Southampton (Gran Bretanya) i doctora en Arqueologia i Història antiga i medieval per la Universitat Autònoma de Barcelona (2007) amb una tesi sobre l’explotació del materials lapidis a Catalunya en època romana.

Des del 2001 ha esta vinculada a l’equip de recerca de l’Àrea d’Arqueologia de la UAB, dedicat a l’estudi de materials lapidis, on ha desenvolupat tasques de catalogació, classificació, investigació i docència. Paral·lelament, ha desenvolupat tasques puntuals relacionades amb l’activitat arqueològica al Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, el Servei d’Arqueologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Gabinet Numismàtic de Catalunya, del MNAC, entre altres.

Actualment és responsable de la Unitat d’Estudis Arqueomètrics de l’ICAC, institució on també participa en la docència del màster interuniversitari ICAC-URV-UAB, i, juntament amb la Dra. I. Rodà, responsable del Laboratori per a l’Estudi dels Materials Lapidis a l’Antiguitat (LEMLA), amb seu a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). A més, col·labora en diversos projectes d’investigació relacionats la identificació, datació i estudi dels punts d’extracció dels materials lapidis, és a dir, les pedreres, així com en la identificació i comerç dels marmora romans i principals pedres ornamentals importades en època antiga.