En aquest lloc web fem servir galetes (o cookies en anglès) perquè la teva visita sigui més àgil i per mesurar, de forma anònima per a tu, la navegació que fas al web.

Si continues navegant entendrem que acceptes l'ús de les galetes. Trobaràs informació completa sobre l'ús que fem de les galetes en aquest lloc web a la pàgina Política de cookies.


Fitxa personal

Marta Prevosti Monclús


Àrea de recerca :: Investigadors :: Sènior
Curriculum Vitae Pàgina web
Tel. Tel. +34 977 249 133 (ext. 203)
Especialització: món rural romà

És investigadora de l’ICAC des del 2005. Va ser professora titular d’Arqueologia de la Universitat de Barcelona fins al 1987. A partir d'aleshores va portar a terme treballs d’arqueologia per a l’empresa privada. Durant el període 2002-2005 va ser directora gerent del Museu de l’Estampació de Premià de Mar (Maresme), on va endegar l’ordenació i l'emmagatzematge de les col·leccions, la documentació amb DAC i va fer el projecte museològic i museogràfic i el va exacutar. Des de l’inici de la seva activitat professional ha centrat la recerca en l’estudi del món rural romà (territori, agricultura, vil·les romanes), i especialment en l’estudi del territori de la ciutat romana al Maresme, el Baix Penedès i el Camp de Tarragona. Com a treball de camp, s’ha centrat en els estudis de territori, les prospeccions superficials i l’estudi del paisatge. Ha fet treballs de síntesi sobre l’arqueologia rural romana a Catalunya i als Països Catalans. També ha treballat sobre temes de religió romana. Ha dirigit amb Josep Guitart i Duran, el projecte Ager Tarraconensis, centrat en el Camp de Tarragona, en el qual han treballat 40 investigadors i del qual s'han publicat ja quatre volums dels sis previstos. Està treballant amb els geòlegs Aureli Álvarez i Lluís Casas en el projecte sobre l'estudi de la datació de forns ceràmics a Tunísia i a Catalunya per mitjà del paleomagnetisme. Està treballant en el projecte d'estudi, museïtzació i obertura al públic de l'edifici octogonal de Can Ferrerons, Premià de Mar. És editora del Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, filial de l'Institut d'Estudis Catalans.


L’ICAC és un consorci creat per

 

 

I un institut universitari adscrit a la URV

 


L’ICAC col·labora amb                 L’ICAC té el reconeixement