En aquest lloc web fem servir galetes (o cookies en anglès) perquè la teva visita sigui més àgil i per mesurar, de forma anònima per a tu, la navegació que fas al web.

Si continues navegant entendrem que acceptes l'ús de les galetes. Trobaràs informació completa sobre l'ús que fem de les galetes en aquest lloc web a la pàgina Política de cookies.

Enllaços d'interès

Pàgines web

 

 

Associazione Internazionale di Archeologia Classica

 

 

Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya

 

 

Association Internationale d’Épigraphie Grecque et Latine, que promou l’estudi dels testimonis epigràfics del món grecoromà.

 

 

Biblioteca digital Perseus

 

 

Museu d’Arqueologia de Catalunya

 

 

Museu d’Arqueologia-Empúries

 

Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC)

 

Mapa de l’inventari del Patrimoni Arqueològic de Catalunya

 

 

Associació d’Arqueòlegs de Catalunya. Associació professional.

 

 

Sociedad Española de Estudios Clásicos

 

 

Societat Catalana d’Estudis Clàssics, filial de l’Institut d’Estudis Catalans

 

 

Revista Auriga, especialitzada en la difusió del món clàssic i del llegat grecoromà a Catalunya.

 

 

Recinte arqueològic Cella Vinaria de Teià (Maresme)

 

 

Arqueotur, projecte internacional coordinat per la Universitat de Barcelona per promoure i difondre activitats relacionades amb el turisme arqueològic.

 

 

Museo Nacional de Arqueología Subacuática, ubicat a Cartagena (Múrcia)

 

 

Reconstrucció històrica, sobre les reconstruccions històriques a Catalunya.

 

 

Hispania Romana, grup de reconstrucció històrica que ofereix interessants reculls sobre la vida quotidiana militar a la Roma clàssica.

 

 

Pedres de Girona, web que proposa, entre d'altres, una visita a Girona des dels seus origens prehistòrics fins a l’època contemporània, passant per la Gerunda romana.

 

Dibpatri, Didàctica del Patrimoni i Museologia Comprensiva, de la Universitat de Barcelona, dirigit pel Dr. Francesc Xavier Hernández Cardona.

 

 

Associació d’Arqueòlegs de Catalunya, associació professional creada l’any 2000.

 

 

Col·legi de doctors i llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya

 

 

Ibercalafell, equip de reconstrucció històrica

 

 

Vídeos d’història i arqueologia en català

 

 

Revista d'Arqueologia de Ponent, publicació anual de la Unitat d'Arqueologia, Prehistòria i Història Antiga del Departament d'Història de la Universitat de Lleida.

 

 

Les capitals provincials romanes: una herència comuna europea, projecte del 2004

 

 

Asociación Cultural Cultura Clásica, que té com a objectiu la difusió virtual del món grecoromà. Conté molta informació sobre la cultura, la literatura, l’arqueologia, el cinema, la mitologia, l’educació etc.

 

 

Parque Arqueológico de Segóbriga

 

Revista Stylus de l’associació cultural Hispania Romana

 

 

Festival Tàrraco Viva, de reconstrucció històrica del món romà

 

 

Camp d’Aprenentatge de Tarragona. Materials molt útils per a la didàctica de la vida i costums romans.

 

 

Magna Celebratio, el festival romà que es celebra cada any a principis d’abril a Badalona.

 

 

Balawat, sobre l’arqueologia virtual, amb vídeos i imatges que reprodueixen monuments del passat clàssic, com per exemple l’àrea arqueològica de Carranque (Toledo) o la ciutat romana de Segòbriga.

 

 

Aula Carles Riba, grup de recerca de la Universitat de Barcelona, sobre l’empremta dels clàssics i l’humanisme en la literatura i pensament català.

 

 

Fundació Bosch i Gimpera de la Universitat de Barcelona, dedicada a la transferència del coneixement, tecnologia i innovació. El nom de l’historiador i arqueòleg Bosch i Gimpera és un record a la seva personalitat i tasca.

 

 

Interclásica, de la Universitat de Múrcia, amb gran quantitat de recursos per a l’estudi i la difusió del món clàssic. Dins d'aquesta web, secció amb d’un centenar de vídeos sobre diversos jaciments grecs i romans i també sobre diversos aspectes de l’antiguitat.

 

 

 

Guía de Historia Antigua, portal de recursos molt variats sobre la història antiga d’Hispània gestionat des de la Universitat de Saragossa.

 

 

Historia y arqueología, revista digital de la Red Española de Historia y Arqueología dedicada al coneixement i divulgación de la història, l’art i l’arqueologia.

 

 

Archaeology: an introduction (Kevin Greene, 2002) Un manual d’Arqueologia en línia que parteix de la multitud de recursos que la xarxa pot oferir. Excel·lent manual en línia per joves arqueòlegs.

 

 

Forum Romanorum, selecció de traduccions a l’anglès d’autors llatins (Corpus Inscriptiorum Latinorum), una història de Roma per W. C. Morey (1901) i de la vida privada dels romans (H. Johnston, 1932), a més d'una genealogia del déus grecollatins.

 

 

Penelope, recurs topogràfic i arquitectònic amb fotografies de jaciments itàlics, textos llatins i topografies antigues. Destaca la de Roma, una història militar i l’arqueologia romana a Britannia.

 

 

Maecenas, imatges d’alguns dels monuments i jaciments romans i grecs més destacats.

 

 

BBC History, recurs didàctic. A més de la reconstrucció virtual del Coliseu de Roma, amb altres espais destinats a descriure la vida quotidiana dels romans.

 

 

Nacional Trust, amb imatges i informació sobre llocs d’interès arqueològic d’època romana a les illes Britàniques.

 

 

English Heritage, organisme britànic per preservar i difondre la riquesa patrimonial del Regne Unit. S'hi  consultar dades relatives als jaciments arqueològics d’interès i obtenir informacions pràctiques per a la planificació d’una visita.

 

 

Termes romanes de Bath, el conjunt arqueològic d’època romana més ben conservat de les illes Britàniques.

 

 

Roman Britain, sobre la romanització de les illes Britàniques. Remarcable la informació sobre temples i espais sacres d’època romana.

 

 

Simulacra Romae. Les capitals provincials romanes: una herència comuna europea.

 

 

Centro Interuniversitario di Studi sull'Edilizia abitativa tardoantica nel Mediterraneo. Universitat de Roma “La Sapienza”

 

 

Fortalesa dels Vilars d'Arbeca. Tota la informació d'aquesta fortificació ibèrica.

 

 

 

Blocs

 

 

Tribuna d'Arqueologia, del Servei d'Arqueologia i Paleontologia de la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

 

 

Arqueólogos, blog de difusió de l’arqueologia clàssica i la història antiga que ofereix moltes dades d’interés per als professionals de l’arqueologia.

 

 

Terrae Antiquae, bloc de José Luís Sánchez Fernández sobre el món clàssic amb moltes notícies d’actualitat sobre diverses troballes arqueològiques arreu del món.

 

 

Arqueologia al dia, amb interessants notícies sobre història i arqueologia.

 

 

Dies de Dèdal, de Sebastià Giralt, amb notícies sobre la civilització grecoromana i la seva pervivència al món actual.

 

 

 

 

Altres pàgines

 

Mundo clásico. Latín, griego, cultura clásica, de Domingo Vallejo.

 

 

 

 

 

L’ICAC és un consorci creat per

 

 

I un institut universitari adscrit a la URV

 


L’ICAC col·labora amb                 L’ICAC té el reconeixement