En aquest lloc web fem servir galetes (o cookies en anglès) perquè la teva visita sigui més àgil i per mesurar, de forma anònima per a tu, la navegació que fas al web.

Si continues navegant entendrem que acceptes l'ús de les galetes. Trobaràs informació completa sobre l'ús que fem de les galetes en aquest lloc web a la pàgina Política de cookies.

Bases d'actuació


Les Bases d’Actuació de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica són el document a través del qual l’ICAC defineix la seva estructura i organització interna, els objectius d’investigació, el tipus de personal que en forma part, així com l’estructura de recerca a desenvolupar i el seu funcionament. L’activitat de recerca es porta a terme a través de línies d’investigació, de les quals sorgeixen programes que, a la vegada, generen projectes concrets. Es defineixen també uns programes transversals de caràcter metodològic i aplicat que incideixen en les diferents línies de recerca de l’Institut. El document presenta les directrius i els plantejaments actuals dels estudis en cada línia i programa transversal, així com els àmbits i les metodologies que han de seguir les activitats de recerca de l’Institut en les diferents especialitats i camps fonamentals de l’Arqueologia Clàssica.


Bases d'Actuació de l'ICAC


OBJECTIUS

 


  • Coordinar i impulsar la investigació en Arqueologia Clàssica amb els centres de recerca de Catalunya que treballen en aquest mateix camp.

  • Enfortir la recerca bàsica i la innovació teòrica i metodològica amb el desenvolupament de línies, programes i projectes de recerca.

  • Afavorir la col·laboració i les sinergies amb les universitats i altres centres de recerca de Catalunya, com l’Institut d’Estudis Catalans, el Museu Nacional d’Arqueologia o altres museus, amb l’objectiu de crear una plataforma de cooperació internacional en aquest camp del coneixement.

  • Fomentar la investigació interdisciplinària amb l'experimentació de noves tècniques auxiliars d'anàlisi.

  • Col·laborar amb la Direcció General del Patrimoni Cultural i amb les altres institucions que contribueixen a gestionar el patrimoni arqueològic, per promoure l’explotació científica d’aquest patrimoni i el seu ús com a recurs cultural.

  • Promoure la formació avançada i la difusió en Arqueologia Clàssica.

L’ICAC és un consorci creat per

 

 

I un institut universitari adscrit a la URV

 


L’ICAC col·labora amb                 L’ICAC té el reconeixement