Visites culturals en el marc del congrés LRCW7

Fecha:19/10/2019
Hora: 08:30 h
MARQ Alacant, Lucentum
Alacant (sortida des de València)
Organiza: ICAC, Secció d’Investigació Arqueològica Municipal de València, Ajuntament de Riba-roja de Túria, Equip de Recerca Arqueològica i Arqueomètrica de la Universitat de Barcelona (ERAAUB)

En el marc del 7th International Conference on Late Roman Coarse Wares, Cooking Wares and Amphorae in the Mediterranean: Archaeology and Archaeometry (LRCW 7), dissabte 19 d’octubre s’han organitzat dues visites culturals per als assistents al congrés.

Pel matí es viatjarà fins Alacant per a visitar el Museu Arqueològic de la ciutat (MARQ), on hi ha una completa exposició de ceràmica. Per la tarda, els congressistes s’acomiadaran fins la propera edició des del jaciment de la ciutat romana de Lucentum.

Per últim, també tindran lloc dues activitats gastronòmiques i culturals. Una d’elles està directament relacionada amb el període històric objecte del congrés: al castell de Riba-roja de Túria es degustarà un menú visigòtic que es ve elaborant des de fa anys gràcies a la documentació històrica. L’altra, serà el sopar de cloenda, que s’introduirà en la promoció gastronòmica dels productes valencians a través del programa «Del tros al plat», del Patronat de Turisme de la Diputació de València.

 

  1. Visita al Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ), European Museum Year Award 2004 (matí)
  2. Visita a la ciutat romana de Lucentum (tarda)