Inauguració de l’exposició “Joan Serra i Vilaró. 1879-1969. 50 anys del llegat d’un pioner”

Date:19/12/2019
Time: 19 h
Biblioteca Pública de Tarragona
Tarragona (carrer Fortuny, 30)
Organised by: Departament de Cultura. Serveis Territorials a Tarragona

 

El 19 desembre, a les 19 h, s’inaugura l’exposició Joan Serra i Vilaró. 1879-1969. 50 anys del llegat d’un pioner, a la Biblioteca Pública de Tarragona. L’acte començarà amb una conferència a càrrec de Jaume Massó, historiador i director del Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca de Reus.

Joan Serra Vilaro_vas

Amb motiu dels 50 anys de la mort de mossèn Joan Serra i Vilaró, el Departament de Cultura vol recordar la seva figura i la seva tasca cabdal per a l’arqueologia catalana. El pas per Cardona, Solsona i Tarragona de l’eclesiàstic i historiador va deixar una empremta encara avui vigent, tant en els estudis històrics i la recerca arqueològica com en la divulgació i preservació del patrimoni.

Ara, diverses institucions catalanes de Solsona, Cardona i Tarragona, ciutats on mossèn Joan Serra i Vilaró va establir forts lligams, col·laboren per posar en relleu el llegat d’un pioner del patrimoni a Catalunya, amb un seguit d’actes commemoratius que es desenvoluparan entre el novembre de 2019 i la primavera de 2020.