El «suburbium» del Francolí. Resultats de les intervencions arqueològiques a Tarragona

Data: 13/02/2019
Hora: 19 h
Sala d'actes del Palau Marc (Rambla Santa Mònica, 8)
Barcelona
Organitza: Servei d'Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura (Generalitat de Catalunya)

En el marc del cicle de conferències 2018-2019 de la Tribuna d’Arqueologia, que organitza el Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el 13 de febrer, a les 19 hores, es farà la conferència El suburbium del Francolí. Resultats de les intervencions arqueològiques a l’avinguda de Vidal i Barraquer i al carrer de Manuel de Falla (Tarragona), a la Sala d’actes del Palau Marc (Rambla Santa Mònica, 8) de Barcelona.

Els conferenciants seran Moisés Díaz, investigador adscrit de l’ICAC, i Josep Francesc Roig. El moderador, Josep Anton Remolà, és també investigador adscrit de l’ICAC.

“Durant els darrers anys, un seguit d’intervencions arqueològiques realitzades dins de l’àrea compresa entre l’avinguda de Vidal i Barraquer i els carrers de Manuel de Falla i de Torres Jordi de la ciutat de Tarragona, han tret a la llum un sector -densament ocupat- del conegut suburbium del Francolí de l’antiga Tarraco. A més del gran volum de restes exhumades, en destaca també la seva cronologia, ja que s’han identificat una sèrie de fases ocupacionals, que van des del període tardorepublicà (segle I aC) fins a l’antiguitat tardana (segles VII-VIII dC).”*

* Text de presentació de la conferència, extret del programa del cicle de conferències.