EX BAETICA AMPHORAE II Congreso Internacional

Dates: 17/12/2018 - 20/12/2018
Universidad de Sevilla
Sevilla
Organitza: Universidad de Sevilla, UCA, Arquimede, OAI OAW

L’investigador de l’ICAC Ramon Járrega participa en el II Congrés Internacional Ex Baetica Amphorae. Conservas, aceite y vino de la Bética en el imperio romano. Veinte años después, que té lloc a Sevilla del 17 al 20 de desembre.

La seva ponència (9:45 – 10:30 h) es titula “Las ánforas béticas en la Tarraconense” i la presenta conjuntament amb A. Ribera i Lacomba (SIAM-València).

Podeu consultar el programa complet aquí.

Ex Baetica Amphorae (1998) va suposar una fita en la recerca sobre economia comercial i les àmfores de l’antiga província de la Bètica. Les actes del congrés han estat publicació de referència sobre el tema durant anys en tots els països on les àmfores bètiques van arribar d’una o altra forma com a resultat del comerç en època romana i han estat després recuperades en les excavacions modernes.

L’objectiu d’aquesta segona edició del congrés, vint anys després, és recollir les novetats arqueològiques i les novetats que l’estudi de les àmfores ha anat oferint, i que s’han acumulat en tal nombre i velocitat que fan necessari actualitzar el coneixement expert amb una nova síntesi sortida d’un congrés com el que es proposa.