L’ICAC tanca al públic fins a nou avís

En compliment de la declaració de l’estat d’alarma del Govern d’Espanya (RD 463/2020, de 14 de març) i d’acord amb les disposicions dictades per la Generalitat de Catalunya (Instrucció 3/2020, de 13 de març), l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica tanca al públic fins a nou avís.

Informacions de l’ICAC sobre el coronavirus

Davant de la situació causada pel coronavirus (COVID-19), l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) fa públiques les següents informacions:

  • Les mesures que pren l’ICAC per a contribuir a la reducció dels contagis del COVID-19 inclouen el tancament de les instal·lacions i l’establiment de mecanismes per assegurar la continuïtat de les tasques laborals des de casa.
  • Es suspèn fins a nou avís l’activitat lectiva presencial i es farà la docència a distància quan sigui possible. Si ets estudiant de l’ICAC, contacta amb la teva persona responsable o contacte de referència dels teus estudis.
  • Pel que fa als desplaçaments, el tancament no permet acollir al centre cap estudiant, personal de gestió o suport a la recerca ni personal investigador procedent d’altres països. A més a més, es recomana posposar o cancel·lar l’estada als països i regions de risc a qualsevol persona pendent de fer una mobilitat. La Comissió Europea ha qualificat la situació actual de “força major”.
  • La institució recorda que cal seguir les indicacions de l’Agència de Salut Pública, del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
  • L’ICAC informarà de qualsevol novetat que pugui afectar la seva comunitat així com de les recomanacions o mesures que es puguin prendre al respecte.

Recomanacions generals

Aquestes recomanacions estan extretes del web del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i està en revisió permanent. Us hi podeu adreçar mitjançant l’enllaç següent:

CanalSalutCoronavirus

Per a prevenir el virus, cal que apliqueu les mesures genèriques de protecció davant de qualsevol malaltia respiratòria:

  1. Renteu-vos les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  2. Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar, i renteu-vos les mans de seguida (amb solucions alcohòliques 70% o amb aigua i sabó).
  3. Eviteu el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no hi compartiu les pertinences personals.
  4. Eviteu compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.
  5. Aquelles persones que considereu que podeu estar afectades pel coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19) heu de trucar al 061 per rebre les instruccions corresponents. Abans de trucar, però, contesta unes senzilles preguntes que Salut Respon ha posat a disposició de la ciutadania: TEST.

CatSalut_test coronavirus

Referències

Enllaços d’interès

 

 

COMPARTEIX: