S’amplia el tancament de la seu de l’ICAC fins al 26 d’abril

Atès l’acord del Congrés dels Diputats pel qual s’autoritza la pròrroga de l’estat d’alarma fins a les 00.00 hores del dia 26 d’abril, el nou RD 487/2020, de 10 d’abril, que disposa sobre la pròrroga de l’estat d’alarma, l’acord del Govern de la Generalitat GOV/57/2020, de 12 d’abril, i altra normativa que ens és d’aplicació, us informem que s’amplia el tancament de la seu de l’ICAC fins al dia 26 d’abril inclòs.

Informacions de l’ICAC sobre el coronavirus

Davant de la situació causada pel coronavirus (COVID-19), l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) fa públiques les següents informacions:

  • Les mesures que pren l’ICAC per a contribuir a la reducció dels contagis del COVID-19 inclouen el tancament de les instal·lacions i l’establiment de mecanismes per assegurar la continuïtat de les tasques laborals des de casa.
  • Es suspèn fins a nou avís l’activitat lectiva presencial i es farà la docència a distància quan sigui possible. Si ets estudiant de l’ICAC, contacta amb la teva persona responsable o contacte de referència dels teus estudis.
  • Pel que fa als desplaçaments, el tancament no permet acollir al centre cap estudiant, personal de gestió o suport a la recerca ni personal investigador procedent d’altres països. A més a més, es recomana posposar o cancel·lar l’estada als països i regions de risc a qualsevol persona pendent de fer una mobilitat. La Comissió Europea ha qualificat la situació actual de “força major”.
  • La institució recorda que cal seguir les indicacions de l’Agència de Salut Pública, del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
  • L’ICAC informarà de qualsevol novetat que pugui afectar la seva comunitat així com de les recomanacions o mesures que es puguin prendre al respecte.

Recomanacions generals

Aquestes recomanacions estan extretes del web del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i està en revisió permanent. Us hi podeu adreçar mitjançant l’enllaç següent:

CanalSalutCoronavirus

Per a prevenir el virus, cal que apliqueu les mesures genèriques de protecció davant de qualsevol malaltia respiratòria:

  1. Renteu-vos les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  2. Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar, i renteu-vos les mans de seguida (amb solucions alcohòliques 70% o amb aigua i sabó).
  3. Eviteu el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no hi compartiu les pertinences personals.
  4. Eviteu compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.
  5. Aquelles persones que considereu que podeu estar afectades pel coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19) heu de trucar al 061 per rebre les instruccions corresponents. Abans de trucar, però, contesta unes senzilles preguntes que Salut Respon ha posat a disposició de la ciutadania: TEST.

CatSalut_test coronavirus

Referències

Enllaços d’interès

COMPARTEIX: