La FBBVA concedeix finançament a un projecte del GIAP sobre prospecció arqueològica intel·ligent

Un projecte liderat per Hèctor A. Orengo ha aconseguit una de les Ajudes Fundació BBVA a Equips d’Investigació Científica en Humanitats Digitals 2019, una convocatòria molt competitiva en què només s’han concedit 5 ajudes d’entre les més de 80 sol·licituds que es van presentar.

Les ajudes a projectes d’investigació objecte d’aquesta convocatòria responen al compromís de la Fundació BBVA amb l’impuls de la recerca científica i la seva projecció a la societat, com a forma d’ampliar les oportunitats individuals i col·lectives i abordar de manera eficaç els principals reptes del segle XXI.

En l’àrea de les Humanitats digitals, els projectes de recerca han d’incorporar de manera central:

  • L’aplicació de les tecnologies de la informació i de tècniques estadístiques avançades per al tractament d’objectes propis de les humanitats.
  • L’abordatge des de la perspectiva de les humanitats dels nous objectes digitals, i l’anàlisi dels efectes d’Internet i l’espai digital en la cultura.
  • La difusió innovadora, a través de la web, dels objectes i la producció pròpia de les humanitats.

Es concedeixen un màxim de 5 ajudes, amb un import brut màxim de 75.000 euros per a cadascuna d’elles.

El projecte de l’ICAC seleccionat ha estat:

«Prospecció arqueològica intel·ligent sobre plataforma dron (DIASur)»

Investigador principal: Hèctor A. Orengo, membre del Grup d’Investigació en Arqueologia del Paisatge (GIAP) de l’ICAC.

Membres de l’equip: Arnau Garcia-Molsosa (ICAC); Francesc C. Conesa (ICAC); Merkourios Georgiadis (ICAC); Toby Christopher Wilkinson (ICAC); Paloma Aliende (ICAC); Iban Berganzo (ICAC).

Import concedit:  74.189,69 €

Sobre el projecte

 

Comissió Avaluadora en Humanitats Digitals

La comissió avaluadora de les Ajudes Fundació BBVA a Equips d’Investigació Científica en l’àrea d’Humanitats Digitals es va reunir per videoconferència el dia 24 de març de 2020 i, seguint els criteris establerts en les bases de la convocatòria, publicades l’octubre de 2019, han acordat la concessió d les ajudes a cinc projectes, entre les 81 sol·licituds que es van presentar a la convocatòria.

La Comissió Avaluadora ha estat presidida per Violeta Demonte, catedràtica de Llengua Espanyola de la Universitat Autònoma de Madrid; i ha comptat com a vocals amb: Juan José Acero, catedràtic de Lògica i Filosofia del Llenguatge de la Universitat de Granada; Ignacio Bosque, catedràtic de Llengua Espanyola de la Universitat Complutense de Madrid i membre de la Real Academia Española; Isabel Burdiel, catedràtica d’Història Contemporània de la Universitat de València; Fernando Checa, catedràtic d’Història de l’Art Modern  de la Universitat Complutense de Madrid; José María Fernández Cardo, catedràtic de Filologia Francesa de la Universitat d’Oviedo; Alfonso García Suárez, catedràtic de Lògica i Filosofia de la Ciència de la Universitat d’Oviedo; Elena González-Blanco, directora general d’Europa a CoverWallet; Sagrario López Poza, catedràtica de Literatura Espanyola de la Universitat de La Corunya.

COMPARTEIX: